Ismerkedj meg a Balaton 10+1 legismertebb településével!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Február 28. Kedd - Elemér
hirdetes
címkék: érdekességek, túra, utazás

Ismerd meg a 10+1 legnépszerűbb helyet a Balatonnál!

hirdetes
Ismerd meg a Balaton 10 legnépszerűbb helyét!

Évente több ezren látogatják meg Magyarország, és Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavát, nem is véletlenül, hiszen páratlan csodákban lehet részünk, hogyha a Magyar-tengert választjuk. Most be is mutatjuk nektek a Balaton környékén fekvő 10 legnépszerűbb helyet! Neked melyik a kedvenced? 

 

Balatonfenyves

A Balaton déli partján fekvő Balatonfenyves Keszthelytől 19 kilométerre található, érdekesség, hogy 1958-ban jött létre a település Balatonmáriafürdő, Balatonkeresztúr, Fonyód és Somogyszentpál egyes területeiből. A balatonfenyvesi strand alkalmas kutyás családok számára is, tökéletes kikapcsolódási lehetőségek tömkelege vár itt mindenkit! Sokan nem tudják, de a Balaton legszebb panorámájú kikötője is itt található, ami nem más, mint a Fenyves Yacht Club. A 2016 tavaszán nyílt vitorláscentrum több mint 300 kishajó befogadására alkalmas, de természetesen elektromos járművek előtt is nyitva állnak kapui. Az ide érkező vitorlázók kényelmét segítik a különböző prémium szolgáltatások, mint például a kikötői étterem és szálloda, a bowlingpálya és a drinkbár. További részletek ide kattintva tudhatsz meg a Fenyves Yacht Club-ról!

hirdetes

 

Révfülöp

Ha Révfülöpről van szó, mindenki tudja miről beszélünk, hiszen a Balaton átúszásról vált híressé, minden évben erről a partról indulnak el átúszni tengerünket  több ezren, és a település ligetes strandja is sokak kedencévé vált az idő során. A Fülöp-hegy megmászásába is érdemes belevágni, hiszen csodálatos kilátás nyílik innen a tóra, főleg ha a Millennium emlékére épült kilátóból tesszük ezt.


Tihany

Ez a település országunk legszebb fekvésűi közé tartozik, és igazi kis ékszerdobozként nyúlik bele a Balatonba. Érdemes ide ellátogatni, hiszen a tihanyi apátság lenyűgöző, de a visszhangot sem érdemes kihagyni. Nyáron az egész táj lila színben pompázik a levenduláktól, meseszerű hangulatot adva a városkának, ahol finomságokkal teli cukrászdák, és kávézók várják az odalátogatókat. 


Balatonalmádi 

A településnek igazán festői környezet adatott meg, az őt körülölelő dombok pedig még inkább azzá teszik. Itt található az Öreg park, ami a múlt század elején lett kialakítva, és találkozhatunk itt Kossuth,Rákóczi, és Petőfi szobraival is, és itt van az Örökmécses, és a Sóhajok hídja is, de Almádi vitorláskikötőjét sem szabad kihagyni ha arra járunk.

 

Lapozz a következő oldalra és ismerd meg a további csodákat is! 

 

hirdetes
hirdetes

Etesd a tenyeredből a cinkéket ezen a varázslatos helyen!

Etesd a tenyeredből a cinkéket ezen a varázslatos helyen!

2017-02-14

Létezik az a középkori kastélyparkot idéző hely Magyarországon, ahol a cinkék a kezedből csipegetnek és a mókusok körülötted ugrálva követelik a diót!

Bemutatjuk a világ legszebb tavait

Bemutatjuk a világ legszebb tavait

2017-02-28

A világ tele van gyönyörű helyekkel, természeti csodákkal.Ezek közé tartoznak a tavak is.Most bemutatjuk a legszebbeket közülük.Nézze meg Ön is a listát róluk!

Európa érintetlen paradicsomai

Európa érintetlen paradicsomai

2017-01-26

Az alábbiakban bemutatunk 5+1 olyan helyet a kontinensről, melyek érintetlenségükkel igazi színfoltjai Európának. Fantasztikus helyek következnek!


2017-02-08 Csodálatos Erdély II.

Bemutatjuk Erdély legszebb részét egy kicsit jobban. A Madarasi Hargitáról van szó, ahol ugyan még a nyár a fő szezon, de a tél sincs már lemaradva annyira.

2017-02-07 Legmenőbb hajóhotelek Európában

Összegyűjtöttük nektek Európa 5 pompás hajóhotelét. Garantáltan álomba ringat, és abban is biztosak lehettek, nem éreztek majd szilárd talajt a lábatok alatt.

2017-02-08 Megnyílt Európa első víz alatti múzeuma

Megnyitották Európa első víz alatti múzeumát a Kanári-szigeteken. Egy egészen különleges helyről van szó, amit megnézni sem olyan egyszerű, mint gondolnánk.

2017-01-31 Ahol a sarkvidéki kalandod kezdődik

Tromso tökéletes hely megcsodálni a sarki fényeket, bővelkedik sokszínű modern szabadtéri programokban, pezsgő éjszakai életben, elsőrendű helyi éttermekben.

Budapest Boat Show

2017-ben a 26. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye...

Új- Zéland és a Gyűrűk Ura kapcsolata

Tudta, hogy a Gyűrűk Urát és a Hobbitot is Új-Zéalndon forgatták? A filmeket már rég bemutatták, de a helyiek a mai napig nagyot kaszálnak a...