Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Ma már kizárólag ezen az 5 helyen élnek pingvinek az egész világon.

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 23. Szerda - Dezső
hirdetes
 | Szerző: CZs
címkék: érdekességek

Ma már csupán ezen az 5 helyen láthatunk pingvineket természetes élőhelyükön

hirdetes
Ma már csupán ezen az 5 helyen élnek pingvinek természetes körülmények között

Nem kell a világ végéig mennünk, ha vadon élő pingvineket szeretnénk látni, de azért majdnem. A világon előforduló 17 faj közül a többség – természetesen a legnagyobb népességben – az Antarktiszon él, van azonban még 4 olyan hely a világon, ahol természetes körülmények között élhetnek.

Ausztrália

 

A világ legkisebb pingvinje Ausztrália déli partvidékén, szétszórt kolóniákban él. Nagyrészt Penneshaw, a Kenguru-szigeten fekvő településen találhatók meg, ahol egyébként a turisták és a település lakosai nap mint nap részesei lehetnek a látványnak, ahogy a pingvinek a tengerparton töltött nap után visszatérnek barlangjaikba. A területen más, az ausztrál állatvilág lenyűgöző tagja is megtalálható, a Flinders Chase Nemzeti Park hangyászsünöknek, gyönyörű kakaduknak és wallaby kenguruknak ad otthont. 

hirdetes

 

Pingvinek Ausztrália területén

 

Új-Zéland

 

Új-Zéland szigetein legalább öt különböző fajta pingvin megtalálható, legtöbbjük az Antipodes-szigeteken él. Itt közelről vizsgálhatunk meg gyönyörű, sárga szemű pingvineket, míg a déli részeken félelmetesnek tűnő fjordlandi vagy szélescsőrű pingvinek tanyáznak. A madarak szerelmesei más ritkaságoknak is örülhetnek itt, például különleges albatroszféléknek, és természetesen a környéken felbukkanó delfinek is gyönyörű látványt nyújtanak.

 

Fjordlandi pingvin Új-Zélandon

 

Patagónia

 

Talán a világ legimpozánsabb pingvinjei élnek Patagóniában, leginkább Punta Tombo területén. Több mint egymillió magellán-pingvin él itt.

 

Pingvinek Patagóniában

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

hirdetes
hirdetes

Ma már csupán ezen az 5 helyen láthatunk pingvineket természetes élőhelyükön

Ma már csupán ezen az 5 helyen láthatunk pingvineket természetes élőhelyükön

2018-05-02

Nem kell a világ végére utaznunk, ha vadon élő pingvineket szeretnénk megcsodálni - csak éppen majdnem. A világon előforduló 17 faj közül a legtöbb ugyan az Antarktiszon él, vannak még olyan egyedek, amik egyéb földrészeken. Pontosabban nem kevesebb és nem több, mint 4 másik területen.

Az USA legnépszerűbb ételei, amikért rajonganak az amerikaiak

Az USA legnépszerűbb ételei, amikért rajonganak az amerikaiak

2018-05-04

Minden nemzetnek megvannak azok a jellegzetes ételei, amelyek azonnal beugranak az embernek, valahányszor szóba kerül az adott ország konyhája. A magyaroknál ott a gulyás, a japánoknál a szusi, az indiaiaknál a curry, és így tovább.

Biztosan nem gondoltad, hogy ezért ferde a pisai ferde torony

Biztosan nem gondoltad, hogy ezért ferde a pisai ferde torony

2018-05-04

A pisai ferde torony Olaszország, Toszkána egyik legkedveltebb nevezetessége, ezer és ezer, a tornyot támasztó turistáról készült kép helyszíne. A katedrális mögött álló torony a pisai Dóm-tér (Piazza del Duomo) harmadik legrégebbi épülete a katedrális és a keresztelőkápolna után. Vajon mi az oka annak, hogy ferde a pisai ferde torony?


2018-05-13 A világ legélvezetesebb tengerpartjai adrenalinfüggőknek

A világ tengerpartjai a legnépszerűbb vakációs célpontok között vannak, hiszen ki ne szeretné vakációját egy ilyen kellemes helyen tölteni? Persze pihenni mindenhol lehet, de csak a homokban feküdni meglehetősen unalmassá válik egy idő után.

2018-05-15 8 hiba, amit semmiképp ne kövess el egy üzleti ebéden!

Az etikett betartása egy üzleti ebéd során az üzleti stratégia elengedhetetlenül fontos részét képezi, éppen ezért most összegyűjtöttük a 8 leggyakoribb hibát, hogy még véletlenül se kövesd el egyiket sem!

Ilyen volt a tizenhatodik Balatoni Hal- és Borünnep Balatonfüreden

Az egykori nagyszerű kedzeményezésből jól ismert ünneppé alakult a Balatoni Hal- és Borünnep. Idén tizenhatodik alkalommal lepték el a látogatók a...

Jótékonykodás vakáció alatt, avagy ezeken a helyeken az állatokon is segíthetsz

Szeretnéd szabadidődet állatok társaságában tölteni úgy, hogy közben segíthetsz is nekik? Néhány állatbarát létesítmény lehetővé teszi a...

Köszönjük az értékelésed!
Kérjük jelentkezz be az értékeléshez!
Értékeld ezt a helyet
Írd le a véleményed a helyrőlIRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.