Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Amerika Kupa 2010 - BMW Oracle wingmast & Valencia

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 23. Szerda - Dezső
hirdetes
 | Szerző: tóth mátyás
címkék:

Amerika Kupa 2010 - BMW Oracle wingmast & Valencia

hirdetes
Amerika Kupa 2010 - BMW Oracle wingmast & Valencia

Zajlanak az események az Amerika Kupa körül. Talán az egyik legizgalmasabb fejlemény, ami megdöbbentette a vitorlázó társadalmat, az a BMW Oracle Racing új "árboca". Erről nem is érdemes szaporítani a szót, a képek és a videó önmagukért beszélnek. Ezen túl pedig úgy látszik, a két csapatnak sikerül lassan megegyeznie és a 2010-es Amerika Kupa helyszíne ismét Valencia lesz.

33. Amerika Kupa 2010 fórum itt!

 

Amerika Kupa 2010 - Valencia

Miután kiderült, hogy a címvédő Alinghi és SNG "rossz" helyszínt választott a 2010-es Amerika Kupa megrendezésére, két új ötlettel álltak elő. A történet lényege, hogy egy hibás bírói döntés következtében kiválasztott Ras al-Khaimah (Egyesült Arab Emirátusok) nem a Föld déli féltekén helyezkedik el. Márpedig a Deed of Gift szerint, ha ebben az időszakban rendezik az Amerika Kupat, akkor déli félteki helyszínt kell választani. Ezek után az Alinghi felvetette Proserpine-t (Airlie Beach) és Townsville-t (Ausztrália), mint lehetséges alternatívák a verseny megrendezésére, mivel itt ideálisak a körülmények a regatta időpontjában (2010 február 8.).

hirdetes

Erre a GGYC megpróbálta elhalasztani a verseny időpontját, mivel még nincsenek rendesen felkészülve. Ez természetesen nem sikerült.

Az SNG mindezek után elfogadta és megerősítette, hogy a 33. Amerika Kupat 2010 februárjában Valenciában rendezik, ugyanakkor 2009. november 13.-ig, a végleges döntésig nyitva hagyták egy ausztrál helyszín lehetőségét ugyanarra az időpontra.

Az Alinghi kormányosa, Brad Butterworth részt vett a tárgyalásokon New Yorkban és azt nyilatkozta, hogy ismét csalódott. Reményekkel tele ment be tárgyalni, de a BMW Oracle továbbra is erőszakosan lépett fel, hogy elhalasszák a versenyt, mivel még nem készültek fel. Ez nyilván nem sikerült nekik, az időpontot ők választották és most már nincs visszaút. Továbbra is amellett állnak, hogy a versenyt méltóképpen presztizséhez a vízen kell eldönteni.

BMW Oracle Racing wingmast képek és videó

Fotó: Gilles Martin-Raget

Első teszt vitorlázás San Diego

 

 

 

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Köszönjük az értékelésed!
Kérjük jelentkezz be az értékeléshez!
Értékeld ezt a helyet
Írd le a véleményed a helyrőlIRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.