Ésazk-koreai katona szökése

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. December 14. Csütörtök - Szilárda
hirdetes
címkék: érdekességek

Filmbe illő szökés az észak-koreai katonától

hirdetes
Észak-koreai katona szökése

Nem más, mint az ENSZ hozta nyilvánosságra azt a felvételt, melyen egy észak-koreai katon szökik meg hazája pokla elől, kockáztatva azt, hogy ha elfogják, akkor nem lesz holnapja.

 

Bejárták a világsajtót azok a felvételek, melyet az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) hozott nyilvánosságra a napokban. Ezen a november 13-án történt akcióban egy észak-koreai katona átszökött Dél-Koreába, méghozzá a világ legjobban őrzött határán, a demilitarizált övezetnek nevezett szuper militarizált határon.

 

Természetesen nem volt sima az “akció”, hiszen  a határőrök üldözőbe vették és meglőtték a dezertőrt, de közben átlépték az elválasztó vonalat, megsértve ezzel az 1950-53-as koreai háborút lezáró fegyverszüneti egyezményt. Természetesen az esetután ismét óriási a feszültség a két ország között.

hirdetes

 

Az esetről készült egy majdnem hétperces videófelvétel, melyen az látszik, hogy egy katonai jármű nagy sebességgel közelített a határ dél-koreai oldala felé, elhaladt az ellenőrzőpontok mellett, mígnem beragadt egy árokban. A katona kiszáll belőle, és gyalog menekült tovább. Ezekben a pillanatokban az éltéért futott. A járműhöz érkező észak-koreai katonák tüzet nyitottak rá, az egyikük ekkor lépte át a demarkációs vonalat. A videón nem látszik, amikor lövések érik a menekülő katonát, csak az, amikor egy betonfal mellett, az avarban fekszik mozdulatlanul, majd a dél-koreai katonák viszik el biztonságos helyre.

 

4 lövés találta el a 24 éves férfit, akin két műtétet hajtottak végre. Az orvosok szerint fel fog épülni. Természetesen soha többé nem térhet haza, hiszen a dezertálásért arra felé még ma is halál jár. A videót a következő oldalon mutatjuk meg!

 

 

hirdetes
hirdetes

A Balaton nyár képekben

Imádunk balatoni nyár, Szeretünk Balaton! Az alábbi képgalériában Máté Balázs képein láthatjuk összefoglalva, miért is szeretjük annyira a...

Filmbe illő szökés az észak-koreai katonától

Nem más, mint az ENSZ hozta nyilvánosságra azt a felvételt, melyen egy észak-koreai katon szökik meg hazája pokla elől, kockáztatva azt, hogy ha...

Köszönjük az értékelésed!
Kérjük jelentkezz be az értékeléshez!
Értékeld ezt a helyet
Írd le a véleményed a helyről