Egy olyan ellenállhatatlan ínyencség, melynek az ára a plafont verdesi, de az íze mindenért kárpótol.

2014. Április 20. - Konrád, Tivadar

2013.08.31.

Szerző: Komjáti Péter


Egy ünnepélyes vacsora fénypontja – Főtt homár

Egy olyan ellenállhatatlan ínyencség, melynek az ára a plafont verdesi, de az íze mindenért kárpótol. 

Hirdetés

Egy olyan ellenállhatatlan ínyencség, melynek az ára a plafont verdesi, de az íze mindenért kárpótol.

A homár

A homár a jellegzetesen jóízű fehér puha húsáról és a nagyon magas áráról híres. Elég sok helyen megtalálható, mint például a Földközi-tengerben, az Északi-tengerben, továbbá az Atlanti-óceánban. Több országban roppant népszerű finomságnak számít, éppen ezért a sok helyen nagyobb mennyiségben szokták kihalászni. Sokak szerint a homár íze annál finomabb, minél hidegebb vízből halásszák ki. A fajtái közül az európai homárt mondják a legkiválóbb csemegének. A főzés előtt a homár páncélja sötétbarna és vöröses színű, csak majd a főzés után válik élénk téglavörös színűvé. 
 
Homár
 

Beszerzése és elkészítése 

A boltban való beszerzése során érdemes élő rákot venni, mivel arról tudjuk, hogy friss húsa, ennek csak egy hátulütője van, hogy azt a vevőnek kell megölnie. 
 
Persze ha nem akarunk bajlódni az elkészítésével, akkor lehet vásárolni félbevágott főtt homárt is, amit akár azonnal el is fogyaszthatunk. Bár legtöbben az élő friss homárra szavaznak. Ez esetben az állat megölése során érdemes azt betenni a fagyasztószekrénybe körülbelül 2 órára, így az elveszti az eszméletét, ezalatt hosszában kell elvágni a fejét, de csak akkor, ha a rák már nem mozog. Ezután forraljunk fel elegendő vizet, majd ebbe tegyük aztán bele a homárt. Már csak annyi dolgunk van, hogy addig főzzük, amíg téglavörös színűvé nem válik a páncélja. Miután kihűlt jöhet a húsának kivágása a páncéljából, amit akár citromlével is ízesíthetünk.
 

Hirdetés

Hirdetés

Ossza meg!

Vissza: Gasztro
címkék:



Nautica órák