Nagy siker kapujában a gyenesdiási fagyi

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Április 23. - Béla
hirdetes
címkék:

Nagy siker kapujában a gyenesdiási fagyi

hirdetes
Gyenesdiási fagyi: nincs már messze a siker

Gyenesdiás a Balaton észak-nyugati felén található, nem is túlságosan messze Keszthelytől. Azonban nem csak attól híres mostantól, hogy ez is egy Balaton melletti település, hanem a fagyijáról is. Hogy miért? Mindjárt megmutatjuk!

Gyenesdiás már a rómaiak korában is fontos szálláshely volt. 1696-ban Falud szőlőhegyén egy új település tűnt fel: Gyenes. A 18. század során Falud és Gyenes a Festetics család birtokába került.Gyenes és Diás 1840-ben egyesült. A község modernizációja 1945 után zajlott le, melynek egyik legfontosabb lépése 1954-ben a Strandfürdő megépítése volt. Azóta az idegenforgalom vált a település fő jövedelemforrásává.Természetesen nem szeretnénk senkit sem a történelemórával untatni, hiszen a cikkünk nem ezért született meg erről a majd’ 3500 fős településről. Hanem miért? Tehetik fel a jogos kérdést. A váalszt egy facebook bejegyzés hordozza magában.

hirdetes

 

„Örömmel tudatjuk veletek, hogy a mai napon megrendezésre kerülő nemzetközi fagyiverseny magyarországi döntőjén nyertünk, így mi képviselhetjük Magyarországot az európai fordulón Bolognában. Holnaptól a pultban kóstolhatjátok a díjnyertes fagylaltot” - ezt írta ki a Bringatanya fagyizó. 

 

hirdetes
hirdetes