Nagy siker kapujában a gyenesdiási fagyi

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 20. Péntek - Konrád, Tivadar
hirdetes
címkék:

Nagy siker kapujában a gyenesdiási fagyi

hirdetes
<
Gyenesdiási fagyi: nincs már messze a siker

Gyenesdiás a Balaton észak-nyugati felén található, nem is túlságosan messze Keszthelytől. Azonban nem csak attól híres mostantól, hogy ez is egy Balaton melletti település, hanem a fagyijáról is. Hogy miért? Mindjárt megmutatjuk!

Gyenesdiás már a rómaiak korában is fontos szálláshely volt. 1696-ban Falud szőlőhegyén egy új település tűnt fel: Gyenes. A 18. század során Falud és Gyenes a Festetics család birtokába került.Gyenes és Diás 1840-ben egyesült. A község modernizációja 1945 után zajlott le, melynek egyik legfontosabb lépése 1954-ben a Strandfürdő megépítése volt. Azóta az idegenforgalom vált a település fő jövedelemforrásává.Természetesen nem szeretnénk senkit sem a történelemórával untatni, hiszen a cikkünk nem ezért született meg erről a majd’ 3500 fős településről. Hanem miért? Tehetik fel a jogos kérdést. A váalszt egy facebook bejegyzés hordozza magában.

hirdetes

 

„Örömmel tudatjuk veletek, hogy a mai napon megrendezésre kerülő nemzetközi fagyiverseny magyarországi döntőjén nyertünk, így mi képviselhetjük Magyarországot az európai fordulón Bolognában. Holnaptól a pultban kóstolhatjátok a díjnyertes fagylaltot” - ezt írta ki a Bringatanya fagyizó. 

 

hirdetes
hirdetes

Köszönjük az értékelésed!
Kérjük jelentkezz be az értékeléshez!
Értékeld ezt a helyet
Írd le a véleményed a helyrőlIRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.