Valami újra vágytunk Füreden: beugrottunk a Kedves Cukrászdába....

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 26. Csütörtök - Ervin
hirdetes
 | Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó
címkék: Balaton, érdekességek, gasztronómia

Valami újra vágytunk Füreden: beugrottunk a Kedves Cukrászdába....

hirdetes
Valami újra vágytunk Füreden: beugrottunk a Kedves Cukrászdába....

Meguntam az összes kávézót, cukrászdát Balatonfüreden. Úgy döntöttem, keresek valami új törzshelyet, ahol minőségi a kávé és a süti, de mégsem horror az ára. Mutatom, mit leltem!

Egy ideje nem éreztem magamat sehol jól a balatonfüredi kávézók, cukrászdák, kávéházak világában. Egyes helyek elsznobosodtak, mások minősége romlott, vagy csak egyszerűen unalmassá váltak. Végigjártam a Tagorét, a Zákonyit, míg nem a régi városrészbe kényszerültem. A Blaha utca nekem mindig is tetszett, az elmúlt időben ismét felébredt. Egyre több hely nyílt, erre vettem az irányt. Mindenhol kérdezgettem, van-e Lattéjuk, ami nem tehéntejből készül. Van-e cukormentes sütijük. Manapság ezek a dolgok számomra a minőség alapkritériumai. Ha valaki nem figyel a 10%-ot meghaladó magyar cukorbeteg lakosságra, kiegészülve az egészségtudatosan élni kívánó másik 20%-al, akkor az a hely nem lehet jó hely 2017-ben. 

hirdetes

 

Egy vidám arcú srác harsányan válaszolt a kérdésemre: Már hogy ne lenne! Gyere be, mutatom a választékot! – Na, ezt ki kell próbálnom, ha már választék is van… 
Pár aprócska asztal a sétány járdáján, zöld pokrócokkal, maga a kávézó sem sokkal nagyobb. Bent a srácra nagyon hasonlító, középkorú hölgy, talán az édesanyja. Az étlapon a Kedves cukrászda név. Kedves – hm, cuki név. A srác tényleg az, lássuk én leszek-e kedves a kávé után. 
Jön a srác a paleo tortámmal és a rizstejes lattéval. Miért hívják Kedvesnek ezt a helyet – kérdezem. 

 

  • Ez egy nagyon régi hely –kezdi – még 1917-ben alapították. 
  • Hm, én tavaly láttam először….
  • Igen, tavaly vettük át. 1917-ben még Láng cukrászda volt, pontosabban Láng Cukrászda és Falatozó. 1944-57-ig Filipovics István vette át, majd 1957-ben államosították, akkor kapta a Kedves nevet. Mi ezt az 1957-80-as időszakot szeretnénk megfogni. Annak hangulatát, persze a mai kor követelményeinek megfelelő minőséggel felturbózva. 
  • Hát azt látom kevés az ilyen jó paleo süti. 
  • Köszi. A lattét is kérheted mandulatejjel, szójatejjel vagy rizstejjel. Fagyiból is mindig van 2 féle cukor és laktózmentes. Limonádénk is van cukormentes. Sőt esküvői tortát ia tudunk ilyet adni.
  • És milyen kávé ez? 
  • Kávéban nagyon jók vagyunk. 2 féle kávét adunk, mind magyar pörkölés, ebben hiszünk. Az etiópiai sidamo markáns, elegáns kávé. Tejes alapú kávéinkat Santo Domingóból főzzük. 

 

Erre az oldalra nemfért több a Kedves cukrászdáról, lapozz egyet, és nézd meg a következő oldalon, mit láttunk még! 

hirdetes
hirdetes

Végleg bezár Magyarország egyik volt Michelin-csillagos étterme

Végleg bezár Magyarország egyik volt Michelin-csillagos étterme

2018-04-01

A Michelin-csillagot éppen olyan nehéz megtartani, mint megszerezni. Tavaly az étteremnek el kellett búcsúznia a sajátjától, tegnap pedig végleg bezárt az ország egyik volt Michelin-csillagos étterme.

10 sikeres híresség, akiket örökbe fogadtak

10 sikeres híresség, akiket örökbe fogadtak

2018-04-19

Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy saját szülei mellett nevelkedjen és élje le az életét, de ez nem állította meg az alábbi hírességeket abban, hogy nevüket az egész világ megismerje. A következőkben néhány híres személyt sorolunk fel, akiket gyermekkorukban örökbe fogadtak.

Mit kell tenniük az éttermeknek a Michelin-csillagért?

Mit kell tenniük az éttermeknek a Michelin-csillagért?

2018-03-27

Március 26-tól az Onyx két Michelin-csillagos étterem, Magyarországon elsőként. A csillag megtartása sem könnyű feladat, pláne egy második megszerzése. De mit kell tenniük a vendéglátóhelyeknek a Michelin-csillagért? Megmutatjuk!


2018-03-27 Meg van az első kétcsillagos magyarországi étterem

Mindannyian büszkék lehetünk, március 26-tól Magyarországon is találhatunk két Michelin-csillagos éttermet. Bemutattát a 2018-as Michelin-kalauzt, ezzel egyidejűleg gazdagodott újabb csillaggal a Mészáros Ádám séf vezette Onyx Étterem.

2018-02-04 Ne maradj le a legfontosabb hírekről és a legizgalmasabb újdonságokról!

Ne hagyd magad, kerüld el te is a bosszantó korlátozást, vedd a kezedbe az irányítást még most! Értesülj még időben a legfontosabb és legfrissebb hírekről, tudd meg elsőként a legizgalmasabb újdonságokat vitorlázásról, utazásról, Balatonról, első kézből!

2018-02-07 15 utazási tipp, amit mindenképpen érdemes megfogadni

Aki imád utazni, az minden kalandból igyekszik kihozni a maximumot. Kerüld el a kellemetlen és váratlan helyzeteket, fogadd meg ezt a 15 jól bevált tippet, ami 9 év tapasztalata alapján született! Utazási trükkök egy igazi világjárótól, amiket hasznosíthatsz, bárhova is mész.

2018-04-20 7 dolog, amit az igazán jó vezető soha nem mond

Főnök vagy vezető? A főnök parancsol, a vezető motivál. Vezetőként a szavak erővel bírnak, az egyik legfontosabb dolog az, hogy a munkatársaidat folyamatosan inspiráld. Íme 7 olyan mondat, ami soha, semmilyen okból sem hagyja el egy igazán jó vezető száját.

Ezek a legszebb idézetek a Balatonról

A magyar tenger számos költőt, írót és nagy gondolkodót megihletett már. Nem is csoda, minket is évről évre elvarázsol a tó és a települések...

Izgalmas legendák a magyar tengerről

A csodával határos eseményeket és helyeket igyekszünk történetekkel magyarázni, mióta világ a világ. Hogy is maradhatna így ki a Balaton...

Köszönjük az értékelésed!
Kérjük jelentkezz be az értékeléshez!
Értékeld ezt a helyet
Írd le a véleményed a helyről



IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.