Vitorlázás

Merülés a Titanichoz

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Április 23. - Béla
hirdetes
címkék: érdekességek, hajó

Akár Te is láthatod a Titanicot!

hirdetes
Nemsokára eltűnik a Titanic

Több mint 100 éve történt a Titanic tragédiája. Akinek van elég pénze, az a következő években láthatja aroncsot, de már nem sokáig, hiszen azok is pusztulnak...

 

1912. április 15-én süllyedt el a Titanic, máig tisztázatlan körülmények között. Volt aki a jéghegyre gyanakodott, de van olyan elmélet, miszerint a hibás gyártás is hozzájárulhatott a tragédiához. Bizotsat nem lehet róla tudni. A tények azok, hogy 1517 ember lelte halálát aznap este.Érdekesség de ennek 80%-a férfi volt. Hiába érkezett a segítség viszonylag gyorsan, nem volt nagy esély a túlélésre a nulla fokos vízben. A helyszínre siető Cunard gőzös kapitány megdöbbenve tapasztalta, hogy a mentőcsónakok nagy része félig, vagy annyira sem volt megtelve, mikor rájuk találtak. 

hirdetes

 

A tragédia körbejárta a világot és alapjaiban rázta meg. Rengeteg film (akció-dráma és dokumentum) foglalkozott vele, de összességben gátló tényező volt sokáig, hogy a több, mint 3000 méteres mélységbe emberek juthassanak le. Bár egy időben arról is volt szó, hogy kimemelik a roncsot, de ez végül elmaradt. A következő oldalon pedig eláruljuk, hogy ez már miért nem fog soha megtörténni, illetve, hogy hogyan lehet oda lejutni a fennmaradó időszakban. 

 

 

hirdetes
hirdetes

Milliárdos fejlesztés Balatonfüreden!

Milliárdos fejlesztés Balatonfüreden!

2017-04-17

Balatonfüred a legjobban fejlődő balatoni település, de talán egész Magyarországon az. És most újra milliárdos fejlesztéseket kapunk, el sem hinnéd, mikre költenek majd ennyit!

A Sedov és egy elképesztő teljesítmény

A Sedov és egy elképesztő teljesítmény

2017-04-04

1921-ben gyártották Oroszországban a Sedov nevű vitorlás hajót, amiről elképesztő adatot és egy hihetetlen teljesítményt fogunk megmutatni. Hátborzongató felvételek következnek!

2 év rabság után így nézett ki a Costa Concordia belülről

2 év rabság után így nézett ki a Costa Concordia belülről

2017-03-16

Egy német fotós a szabadságát veszélyeztette azzal, hogy belopózott a flég elsüllyedt és nagy nehezen talpra állított Costa Concordia belsejébe, hogy megörökítse a 2 éves rabságának a következményeit.


2017-03-14 Óriási újítások a balatoni hajózásban

Mint minden évben,idén is nagyszerű újításokkal készülnek a BAHART munkatársai a hajós szezonra.Ezek a mi kényelmünket fokozzák,melyeket most mi is megmutatunk!

2017-04-04 Akár Te is láthatod a Titanicot!

Több mint 100 éve raboskodik az Óceán mélyén a Titanic, de már nincs ugyan annyi ideje, mert nemsokára szó szerint megeszi a rozsda. De addig is ha valakinek sok a pénze, az láthatja a hajót!

2017-04-21 Gyönyörű felvételek a Yosemite Nemzeti Parkról

Kalifornia egyik legvarázslatosabb helye a Yosemite Nemzeti Park. Most elképesztően sok érdekességet fogunk róla megmutatni, melyek után benned is felébred a vágy: ezt a helyet egyszer látni kell!

2017-04-20 Nagyszerű újítás a Google Earthben

Sokan szeretnek kalandozni a Google Earthben. Nem is véletlenül, hiszen általa olyan dolgokat is láthatunk, melyeket lehet, hogy soha. Most bemutatjuk az újításait!

Gyönyörű felvételek a Yosemite Nemzeti Parkról

Kaliforniában 3081 km²-en terül el a Yosemite Nemzeti Park, mely az Egyesült Államok második nemzeti parkja. Mi most részletesen bemutatjuk ezt a nem...

Nagyszerű újítás a Google Earthben

2 évnyi kemény fejlesztői munka hozta meg a gyümölcsét akkor, mikor is a Google kijött az egyik legnépszerűbb termékének, a Google Earthnek az újításával.