Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Méder Áron hazatért!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 23. Szerda - Dezső
hirdetes
 | Szerző: tóth mátyás
címkék:

Méder Áron hazatért!

hirdetes
Méder Áron hazatért!

A 27 éves Méder Áron szeptember 19.-én, szombaton fejezte be Koperban (SLO) három éves földkerülő túráját.

 

Méder Áron 3 éves Föld kerülő útja véget ért

Az utat először két évesre tervezte és egyedül teljesítette a távot hat méteres Carinájával a most 27 éves, székely származású Méder Áron.

A pénzt maga spórolta össze az útra és az indulást két éves előkészítő munka előzte meg. Sok-sok szervezkedés és hajóépítés után 2006-ban indult el világ körüli turnéjára Szlovéniából.

hirdetes

Áron korábban azt nyilatkozta, azért csinálta végig, mert szeret vitorlázni és aki sok időt tölt a vízen, annak előbb-utóbb eszébe jut a földkerülés gondolata.

Carinát 1970-ben építették és Svájcból hozták be. Édesapja segítségével építették át és erősítették meg, hogy el tudjon Vele indulni.

Nagyobb részt családi segítséggel, kisebb szponzori háttérrel és spórolt pénzzel sikerült nekivágni a nagy kalandnak. A legszükségesebb holmikon kívül nem volt pénze semmire, úgy tervezte, a hosszabb megállóhelyeken majd dolgozni fog.

Áront családja és barátnője végig támogatta, egyedül attól tartott, hogy kis hajóját nem veszik észre a nagyobb uszályok, amelyek orrhulláma is képes elsüllyeszteni Carinát.

Az Atlanti-óceánt tovább tartott átszelni, mivel az autopilot egyetlen percre sem működött. Napi 12 órán keresztül kormányozta hajóját, éjszakára valamennyire sikerült rögzíteni a kormányt de ez sem volt életbiztosítás.

A kétéves út először a hajó javítása miatt tolódott ki, majd egy motorhiba miatt később érkezett Fidzsire, ahol már közeledett a hurrikánszezon. Így nem lett volna bölcs dolog továbbindulni.

Carina fülkéjében nem sok hely jut élelmiszernek és annyira kicsinek számít, hogy a nagyobb halak vezérhalnak nézik és a nyomába erednek. A tartósabb ételek mellett Áron a maga által fogott halakból készített ételt.

Száz szónak is egy a vége, Áron hazatért és nem kis teljesítményről tett tanubizonyságot. Áron célja azon kívül, hogy megismerje önmagát, felismerje korlátait és hogy adózzon a vitorlázás iránti szenvedélyének az volt, hogy kiderítse, mit tanít az életről eez az utazás.
Gratulálunk!

forrás: sportgeza.hu

 

Forrás: sportgeza.hu

hirdetes

Köszönjük az értékelésed!
Kérjük jelentkezz be az értékeléshez!
Értékeld ezt a helyet
Írd le a véleményed a helyrőlIRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.