Íme a 10 legveszélyesebb útszakasz a világon!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 25. Szerda - Márk
hirdetes
 | Szerző: CZs
címkék: utazás

Íme a világ legveszélyesebb útszakasza

hirdetes
Ezek a világ legveszélyesebb útszakaszai

Vannak a földön olyan útszakaszok, amik felavatásuk óta legendásan sok áldozatot követeltek. A következőkben minden idők legveszélyesebb útjait gyűjtöttük össze világszerte. Vezessünk óvatosan!

10. Transz-szibériai országút

 

Ausztrália országútjai és a Transz-kanadai országút mellett a Transz-szibériai országút a világ egyik legveszélyesebb ilyen jellegű útja. A Szentpétervár és Vlagyivosztok között húzódó út hegyeket, erdőket, sivatagokat és számos időzónát is átszel. Ha mindez nem lenne elég, az út nagy része nincs igazán kiépítve, ami tovább növeli a veszélyfaktort, nem is beszélve a szibériai vadállatokról, amelyek csak azt várják, hogy egy-egy balszerencsés utazó járműve lerobbanjon.

hirdetes

 

Íme a világ legveszélyesebb útszakaszai: Transz-szibériai országút

 

9. Karnali országút, Nepál

 

A Karnali országút egy kulcsfontosságú összekötő út Nepál két régiója között. Azonban ezzel egy időben a világ egyik legkíméletlenebbike is, ugyanis évente körülbelül 50 ember veszíti életét rajta. Az utat korábban már lezárták egy földcsuszamlás miatt, amit az erős esőzések okoztak, de három hónappal később újra megnyitottak a közlekedők számára. A legutóbbi elemzések szerint az út 85%-os veszélyfaktorral rendelkezik.

 

Íme a világ legveszélyesebb útszakaszai: Karnali országút, Nepál

 

8. Atlanti út, Norvégia

 

Habár első ránézésre látványosnak tűnik, az Atlanti út egyik hídja rettenetesen meredek és bizonyos szögekből nézve az egész végtelennek tűnik. A kemény időjárás tovább nehezítheti a sofőrök útját ezen az egyébként is veszélyes útszakaszon. A viharok, felcsapó hullámok és erős szél számára általában nem akadályok az út szélére kihelyezett barikádok, és szinte a semmiből csaphatnak le a gyanútlan autósokra.

 

Íme a világ legveszélyesebb útszakaszai: Atlanti út, Norvégia

 

7. Kuoliang-alagút, Kína

 

Kuoliang-alagút egy igen hosszú „becenévvel” rendelkezik: „az út, ami nem tűri a vezetési hibákat”. Elég csak ránézni, és máris nem olyan meglepő ez a megnevezés: az út szinte semmilyen korláttal nem rendelkezik, ami megvédhetné az óvatlan autósokat a biztos halált jelentő zuhanástól.

 

Azonban ez még nem minden: a Kuoliang-alagút a világ egyik legmeredekebb útja is egyben, és annyira veszélyes, hogy a legtöbbeket csak gyalog engednek át rajta. Állítólag az utat építők nagy része nem élte meg, hogy egyszer végigmehessen az egész szakaszon.

 

Íme a világ legveszélyesebb útszakaszai: Kuoliang-alagút, Kína

 

A cikk folytatásáért, és a legveszélyesebb útszakaszokért lapozz a következő oldalra!

hirdetes
hirdetes

8 indok, amiért érdemes Hawaii-t felfedezni

8 indok, amiért érdemes Hawaii-t felfedezni

2018-04-16

Hawaii telis tele van olyan helyekkel, amiket élőben kell látnunk ahhoz, hogy egyáltalán elhigyjük, hogy léteznek. Hawaii 8 leglenyűgözőbb látványosságára nehéz nemet mondani, most a legszebbeket gyűjtöttük össze, amikre tényleg érdemes áldozni.

2018-ban ezek a világ legszebb fővárosai

2018-ban ezek a világ legszebb fővárosai

2018-04-17

Sokan esküsznek a csendes, nyugodt pihenésre, a friss levegőre, a természet közelségére, a madarak csiripelésére. Persze ennek is meg van a maga varázsa, de mi a helyzet a pezsgő fővárosokkal? Ahol éjjel sem áll meg az élet, ahol számtalan programlehetőség közül választhatunk, ahol a kultúra részei lehetünk. Íme a világ 7 legszebb fővárosa!

Ritkán hallott érdekességek Spanyolországról

Ritkán hallott érdekességek Spanyolországról

2018-04-20

Spanyolország, hivatalos nevén a Spanyol Királyság az egyik legkedveltebb turisztikai úticél a kontinensen. Történelmi jelentőségű épületei, gyönyörú tengerpartja utazók tömkelegét vonzza az országba. Most olyan tényeket gyűjtöttünk össze Spanyolországról, amiket eddig biztosan nem hallottal még.


2018-04-20 Ezekben az országokban a legjobb az élet

Vajon hol a legjobb élni? A világ legkiválóbb országai után kutatva a U. S. News összeállított egy listát azokból az országokból, amelyek a legjobban teljesítettek a 2018-as Best Countries (legjobb országok) rangsorolás keretei között. Lássuk is a toplistát és a helyeket, ahol a legjobb az élet!

2018-04-22 Ezek a világ leggyönyörűbb hegyei

A világ sok ezer hegy otthona, amikre az emberek mindig is csodálattal tekintettek a történelem során. A gyönyörű természeti képződmények közül temérdek került már fel képeslapokra fenséges látványuk miatt. A kérdés csupán az, hogy vajon melyikeket tartják világszerte a legszebbeknek ezek közül. A következő lista pontosan ezeket sorolja fel!

Ezek a legszebb idézetek a Balatonról

A magyar tenger számos költőt, írót és nagy gondolkodót megihletett már. Nem is csoda, minket is évről évre elvarázsol a tó és a települések...

Izgalmas legendák a magyar tengerről

A csodával határos eseményeket és helyeket igyekszünk történetekkel magyarázni, mióta világ a világ. Hogy is maradhatna így ki a Balaton...

Köszönjük az értékelésed!
Kérjük jelentkezz be az értékeléshez!
Értékeld ezt a helyet
Írd le a véleményed a helyrőlIRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.