100 év tánca néhány percbe sűrítve - Hihetetlen videó!

hirdetes

100 év divatja néhány percbe sűrítve

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezt a videót egy londoni bevásárlóközpont készítette még 2011-ben, viszont úgy látszik, csak most lett felkapott, mert egy hét alatt 7 millióan nézték meg. Két táncos száz év divatját mutatja be néhány percbe sűrítve, szerintem érdemes megnézni.

100 év divatja

Minden generáció kineveti a régi divatot. Akárki akármit mond, ez így van, hisz a legtöbben semmi pénzért nem járnának olyan ruhákban, mint amikben egykoron nagyapáink és nagyanyáink. Viszont egy londoni bevásárlóközpont, a Westfield egy olyan reklámot készített, ami hihetetlenül látványosan mutatja be a divat szeszélyes arcát. A videó főszereplője egy táncos pár, akik 100 évet táncolnak végig mindössze 2 perc alatt, közben pedig bemutatják a divat változását.

 

Ebben a pár percben az egész huszadik század divatja megjelenik a háború előtti időszaktól kezdve a hippi stíluson át egészen a nyolcvanas évek punk stílusáig, majd végül megjelennek a ma is közkedvelt farmerok és dzsekik. A videó központi témája a divat, viszont ha már a huszadik századról szól, abból nem maradhat ki a háború sem; nagyon megható, ahogy érzékeltetik ezt az időszakot: a férfi 1939-ben már katonai egyenruhában táncol, majd eltűnik és a nő a negyvenes évek közepéig egyedül folytatja.

100 év divatja

Bár minden generáció úttörőként gondol magára, viszont ez a videó azt is megmutatja, hogyha végignézünk csak az elmúlt 100 éven, a divat változásában megfigyelhető egyfajta ciklikusság, újra és újra visszatérnek ugyanazok az örökzöld ruhadarabok: a csőszoknya, a csíkos blúz és a dzsekik.

Ugyan így van ez a testalkatok esetében is: míg a 2000-es években a heroin chic -szerű kiemelten vékony testalkat volt a menő, úgy tűnik, a teltkarcsú divat mára újra felütötte a fejét!

 Szerintem érdemes megnézni ezt a videót, nagyon tanulságos:

 

Forrás: dailymail

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

720

720o büntetés jár a vitorlás verseny közben elkövetett nagyobb szabálytalanságokért.... Tovább

Bavaria 32

Bavaria 32 - Kötélzet és vitorlázat Nagyvitorla konvencionális... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 207

Átlagos értékelés: 4.9

divat