16 évesen Jessica Watson körbe vitorlázta a Földet

hirdetes

16 évesen vitorlázta körbe a Földet

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy 16 éves ausztrál lány minden idők legfiatalabbjaként vitorlázta körbe a világot egyedül, segítség és megállás nélkül. Szombaton érkezett haza, ezrek köszöntötték a sydney-i kikötőben.

Jessica Watson

"Az emberek nem hiszik el, hogy képes vagy ilyen dolgokra, nem veszik észre, hogy egy fiatal, 16 éves lány mi mindent véghez vihet. Fantasztikus érzés, amikor bizonyítani tudsz nekik" - mondta a Sports Illustratednek  Jessica Watson, aki 7 hónap alatt hajózta körbe a világot rózsaszín jachtján.Jessica Watson 7 hónap alatt tette meg az utatA fiatal lányt és szüleit sokan kritizálták indulása előtt, mondván képtelenség, hogy élve megússza a kalandot. De Watson nem hátrált meg, 23 ezer tengeri mérföldet tett meg, helyenként 10 méteres hullámokkal megküzdve.

2009. október 18-án indult Sydney-ből, a Csendes-óceánon keresztül hajózott Dél-Amerika felé, majd a Horn-foknál áttért az Atlanti-óceánra, ahonnan Dél-Afrika, az India-óceán és Ausztrália déli részének érintésével érkezett vissza Sydney-be.

hirdetes

A híres Operaház közelében kötött ki, több ezren köszöntötték. Ausztrália miniszterelnöke, Kevin Rudd is jelen volt, és az ország új hősének nevezte Watsont. Hivatalosan ugyan nem fogják világcsúcsként számon tartani útját, de a fiatal lány így is nagyon boldog, hogy valóra válthatta álmát.

 

Videó interjú Jessica Watson-nal 

Forrás: http://index.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

kávézó

Mindenkinek mást jelent a tökéletes kávézó. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a jó... Tovább

Baum

Baum: Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 220

Átlagos értékelés: 4.7