Íme a 2018-as European Yacht of the Year verseny győztesei 5 kategóriából!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 2018 legjobb európai jachtjai - European Yacht of the Year 2018

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

2018 legjobb európai jachtjai - European Yacht of the Year 2018


2018/06/05
CsA

A hajózás szerelmesei minden évben tűkön ülve várják az adott év legérdekesebb, legszebb, vagy egyszerűen csak legdrágább vízi járműveinek kihirdetését. Idén 15. alkalommal rendezték meg az European Yacht of the Year versenyt, amelyen az európai jachtok legjei indulnak. Itt nem egy gyorsasági vagy időmérő versenyre kell gondolni – a képzeletbeli mezőny tagjai a leginnovatívabb, legszórakoztatóbb legjobb ár/érték arányú és egyéb kategóriákban mérkőznek meg egymással.

European Yacht of the Year

Lássuk, hogy az idei hajók közül melyek azok, amelyek említést érdemelnek!

 

Családi kategória

Nevezők: Beneteau Oceanis 51, Hanse 548, Jeanneau Sun Odyssey 440

Győztes: Jeanneau Sun Odyssey 440

A márka páratlan innovációkkal állt elő az utóbbi időben, amelyek közül az új Jeanneau Sun Odyssey vonal külön kiemelkedik előrelátó hajóteste, vezetőfülkéje és belső kialakítása miatt. A teljes hajóorr nagyobb térfogatot biztosít, a fedélzet oldalt lejtős kialakítása pedig egy körbejárható vezetőfülkét eredményez. Kétségtelen, hogy ezeket a megoldásokat a jövőben több hajó is elcseni majd a 440-től.

 

Luxus kategória

Nevezők: Amel 50, Hallberg-Rassy 44, Ice 60

Győztes: Amel 50

Nem meglepő, hogy ez az új modell ilyen hamar ekkora népszerűségre tett szert. A hajó maga akkora, hogy egy két fős legénység is gond nélkül elnavigálja, de ezért nem áldoz sem a kényelemből, sem a minőségből. Az Amel 50 a modern látványvilágot és a remek hajózási élményt biztosít. Kiváló választás lehet azoknak, akik néha egy luxus hétvégi hajókázásra vágynak, vagy akik hosszabb távokat szeretnének megtenni a hullámok hátán.

 

Teljesítmény kategória

Nevezők: ClubSwan 50, Grand Soleil Performance 34, JPK 45

Győztes: ClubSwan 50

 

A ClubSwan 50 a valaha készült egy legextrémebb külsejű jacht, ami több célcsoport számára is érdekes lehet. Kialakításának köszönhetően afféle arany középutat jár a teljesítmény jachtok és a versenyjachtok között. Végtelenül kellemes hajózási élményt nyújt rövidebb vitorlázásokon és egész napos túrákon is.

 

Speciális kategória

Nevezők: Beneteau Figaro 3, Flaar M37, TF10 Trimaran

Győztes: Beneteau Figaro 3

 

Ez az első ránézésre ijesztő VPLP design félig olyan, mint egy modern offshore versenyhajó, félig pedig mintha egy sci-fi ihlette volna a designerét. A megbízhatóság kulcsfontosságú lesz a Figaro 3 sikeréhez – Beneteau első két Figaro modellje szinte sérthetetlennek bizonyult és több kilométert tettek meg, mint bármelyik Vendée Globe jacht. Ez úttal azonban nem vitték túlzásba a biztonságot. A modern hajótest formája, a merev építési technika és a fedélzet elrendezése mind a modern gondolkodás eredményei.

 

Többtestű kategória

Nevezők: Fountaine Pajot Saona 47, Leopard 45, Neel 51

Győztes: Neel 51

 

A Neel 51 láttán általában mindenkinek ugyan az a reakciója: az emberek álla egyszerűen a földre zuhan a vitorlás óriási méretétől (mind magasság, mind szélesség, mind pedig térfogat szempontjából). A második meglepetést a hajó mozgékonysága okozza, ami mérete ellenére igen kiemelkedő. A Neel 51 egy katamaránnyi szabad teret biztosít, hasonló hosszúsággal (és áron), de teljesítményben bőven többet kínál azoknál.


hajó verseny vitorlázás



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ballon

A ballon a nagyméretű orrvitorlák gyűjtõneve, például spinakker.

Fonyód Lighting ZRt. Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a GE Lightning Zrt. fonyódi ...

Balatonfüred - Hajógyári Kikötő

A Balatonfüredi Hajógyári kikötő leírása: A Balaton keleti medencéjének északi...

Budapesti étterem

A legjobb budapesti étterem, ahol egy gyönyörű környezetben, igazi gasztronómiai...

Elegáns rendezvényhelyszín Budapesten

A Világ Legszebb Kávéházában joggal érezheti úgy az ember, hogy megtalálta rendezvényének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.