24 évig nem járt be munkahelyére az indiai férfi, de csak most rúgták ki

hirdetes

24 évig nem járt be munkahelyére, de csak most rúgták ki

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy indiai mérnök 24 évig nem járt be munkahelyére, de csak idén, 2015-ben rúgták ki hivatalosan. Indiában olyan lassú a bürokrácia, hogy még ez a 24 éves eljárási folyamat is gyorsnak mondható a többihez képest.

Munkahely

Shri A. K. Verma, egy indiai közműcégnél dolgozó mérnök 1990-ben vette ki a szabadságát és csak idén, 2015-ben lett meg a következménye. Meg is kapta, ami ilyenkor jár, vagyis írásban közölték vele, hogy többet nem kell bemennie dolgozni. A férfi annak idején, amikor véget ért a szabadsága, engedélyt kért a munkahelyén arra, hogy még egy rövid ideig távol maradhasson, azonban ezt nem kapta meg. Ő viszont úgy döntött, hogy akkor önkényesen megy szabadságra, ami azóta se ért véget.

 

Indiában olyan lassú a bürokrácia, hogy a hivatalos eljárások évtizedekig tartanak. 1992-ben Verma ügyében lefolytattak egy vizsgálatot, de az is ki tudja, mikor ért véget? 2007-ben pedig egy miniszter személyesen vette kezébe az ügyet és kezdett nyomozni a férfi után. Ekkor indították meg Verna elbocsájtását, viszont ez az eljárás olyan sokáig tartott, hogy csak idén, 2015-ben rúgták ki a férfit hivatalosan.

Munkahely

Indiában van a világ leglassúbb bürokráciája. A férfi 24 éve hagyta ott a munkahelyét, de csak most rúgták ki és nem ez az egyetlen eset. Indiában egy köztisztviselőt csak akkor rúghatnak ki, hogyha bűncselekményt követett el. Talán ez lehet az oka annak, hogy Indiában a köztisztviselők ahhoz a csoporthoz tartoznak, akik szeretnek későn érkezni, elhúzni az ebédszünetüket és a munkaidejük egy részét a golfpályán töltik. Ez a lassú bürokrácia meglátszik az oktatáson is, ahol teljes a zűrzavar. Verma ügye is tovább húzódott volna, hogyha Indiának 2014-ben nem lett volna új városfejlesztési minisztere, akinek pont az a célja, hogy felgyorsítsa a bürokráciai folyamatokat. Azóta üresek a golfpályák és Vermát is kirúgták a munkahelyéről.

Forrás: daylimail

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Csónak

A csónak olyan vízijármű, melynek hossza a 7 métert és vízkiszorítása a három tonnát,... Tovább

Jolle

A jolle uszonyos(svert), kabin nélküli sportvitorlás. Például: 420,470, Finn Dinghi, Cadet. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 162

Átlagos értékelés: 4.9

utazás