96 pontos felvételit írt és nem tudta elhinni

hirdetes

96 pontos felvételit írt és nem hitte el

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Orbán Balázs nyolcadikos tanuló és akárcsak kortársai, ő is kereste a továbbtanulási lehetőségeket. Egy neves gimnáziumba jelentkezett, ahol a felvételin 4 pont híján maximális pontszámot ért el, ami hatalmas eredmény!

Felvételi

Orbán Balázs a Miskolc Diósgyőri Református Általános iskola nyolcadikos tanulója és tipikusan az a gyerek, akire azt mondják, hogy nagy jövő áll előtte. A legendás Földes Ferenc Gimnáziumba jelentkezett matematika szakra, ahol még a legjobbak között is válogatnak. Amikor megtudta, hogy milyen eredményeket ért el a felvételin, leesett az álla és nem akarta elhinni, hogy ekkora pontszámot sikerült teljesíteni: 100 pontból 96-ot.

 

Balázs elmondása szerint sok munkája van a felvételiben, rengeteget készült rá, aminek meg is lett az eredménye: magyarból 50 pontot, matematikából pedig 46-ot ért el. Viszont a felvételi előtt se hanyagolta el a tanulást: rengeteg tanulmányi versenyen vett részt, többnyire technika, természettudományos és matematika versenyeken, amiken általában jó eredményeket ért el, több matematika versenyen pedig ő lett az első helyezett.

Felvételi

Balázs élete nemcsak a tanulásból áll, viszont a hobbija is nagy jövőről árulkodik: nagyon érdekli vasút. Édesapjával egy olyan terepasztalt építenek, ami egy Miskolca emlékeztető kis ipari terület. Szabadidejében gyakran látogatja a pályaudvart, ahol képeket készít a szerelvényekről. Balázs a jövőjét is a vasútnál képzeli el, amiről már szerintem most többet tud, mint egy átlag ember. Így nyilatkozott hobbijáról: „Lenyűgöz, hogy mekkora fejlesztő munka van egy-egy ilyen gépben, és csodálom a szerelvények szétáradó erejét”. Reméljük, a jövőben is ilyen sikeres lesz!

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé... Tovább

Ballon

A ballon a nagyméretű orrvitorlák gyűjtõneve, például spinakker. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 181

Átlagos értékelés: 4.7

kreatív