notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az alaszkai Ketchikanban tűkön ülve várták a Race to Alaska első befutóit!

hirdetes

A 2018-as Race to Alaska (R2AK) döntő pillanata

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ketchikan, Alaszka

Ketchikan hangulatos városa

Nem adták fel

 

Karrierjük és anyai felelősségeik mellett a csapat tagjai számára több hónapnyi felújítási munkálat, egy új kerekes hajtórendszer megépítése, majd fél évnyi gyakorlás (olykor hetente 2-5 alkalommal) vette kezdetét. Amikor azonban a hölgyek kész hajójukkal a Swiftsure (egy sokak által áhított verseny Északnyugat-Amerikában) a mezőnyébe állhattak, tudták, hogy jó úton haladnak.

 

Az éles tapasztalatokkal gazdagodott csapattagok a fizikailag és szellemileg is megterhelő verseny után tudták, hogy készen állnak Alaszka meghódítására. Annak ellenére, hogy az R2AK elejétől a végéig egyszer sem szánta meg őket az időjárás olyan körülményekkel, amelyekre hajójuk optimalizálva volt, kitartóan űzték a hullámokat a célvonal irányába. „Olyan sokáig nem jött a szél és nagy volt a forróság.”

hirdetes

 

hirdetes

Számításaik szerint a verseny legalább felében saját maguk hajtották a hajót. „Olyan sokat kerekeztünk…” és tették azt az „egy mindenkiért, mindenki egyért” elv alapján, amelyet habár gyakran emlegetnek a vitorlásversenyek világában, ritka, hogy valóban meg is valósul a fedélzeten. A verseny utolsó 13 órájában csak saját lábaikra hagyatkoztak, és kerekeztek át végül a célvonalon.

 

Akár a kedvező időjárási viszonyok hiányát nézi az ember, akár a csapattagok töretlen elszántságát, az idei verseny több okból is egyedi. A Team Sail Like a Girl diadala pedig megkérdőjelezhetetlen volt.

 

Annak ellenére, hogy a szél és az internet egy része is cserben hagyta őket, a csapat háláját fejezte ki az őket támogató közösségnek, ami elmondásuk szerint végigsegítette őket útjukon. Rajongótáboruk tagjai Horvátországtól egészen Új-Zélandig drukkoltak nekik, és még szponzoruk, a First Federal Savings and Loan tagjai is jóval a záróra után is ébren maradtak, hogy figyelemmel követhessék haladásukat és biztathassák őket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Mesterházy-Nagy Ákos

Mesterházy-Nagy Ákos (Piri) életrajz Mesterházy-Nagy Ákos 1988-ban született és... Tovább

Flokko

A flokko egy könnyű széljelzó szalag. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek hajó sport tenger,óceán túra utazás ünnep verseny Vitorlázás