Az alaszkai Ketchikanban tűkön ülve várták a Race to Alaska első befutóit!

hirdetes

A 2018-as Race to Alaska (R2AK) döntő pillanata

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ketchikan, Alaszka

Ketchikan hangulatos városa

Nem adták fel

 

Karrierjük és anyai felelősségeik mellett a csapat tagjai számára több hónapnyi felújítási munkálat, egy új kerekes hajtórendszer megépítése, majd fél évnyi gyakorlás (olykor hetente 2-5 alkalommal) vette kezdetét. Amikor azonban a hölgyek kész hajójukkal a Swiftsure (egy sokak által áhított verseny Északnyugat-Amerikában) a mezőnyébe állhattak, tudták, hogy jó úton haladnak.

 

Az éles tapasztalatokkal gazdagodott csapattagok a fizikailag és szellemileg is megterhelő verseny után tudták, hogy készen állnak Alaszka meghódítására. Annak ellenére, hogy az R2AK elejétől a végéig egyszer sem szánta meg őket az időjárás olyan körülményekkel, amelyekre hajójuk optimalizálva volt, kitartóan űzték a hullámokat a célvonal irányába. „Olyan sokáig nem jött a szél és nagy volt a forróság.”

hirdetes

 

hirdetes

Számításaik szerint a verseny legalább felében saját maguk hajtották a hajót. „Olyan sokat kerekeztünk…” és tették azt az „egy mindenkiért, mindenki egyért” elv alapján, amelyet habár gyakran emlegetnek a vitorlásversenyek világában, ritka, hogy valóban meg is valósul a fedélzeten. A verseny utolsó 13 órájában csak saját lábaikra hagyatkoztak, és kerekeztek át végül a célvonalon.

 

Akár a kedvező időjárási viszonyok hiányát nézi az ember, akár a csapattagok töretlen elszántságát, az idei verseny több okból is egyedi. A Team Sail Like a Girl diadala pedig megkérdőjelezhetetlen volt.

 

Annak ellenére, hogy a szél és az internet egy része is cserben hagyta őket, a csapat háláját fejezte ki az őket támogató közösségnek, ami elmondásuk szerint végigsegítette őket útjukon. Rajongótáboruk tagjai Horvátországtól egészen Új-Zélandig drukkoltak nekik, és még szponzoruk, a First Federal Savings and Loan tagjai is jóval a záróra után is ébren maradtak, hogy figyelemmel követhessék haladásukat és biztathassák őket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Sarud a Tisza-tó ékköve 1. rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal kezdődött, a Balatonon.

2019-05-24

Sarud a Tisza-tó ékköve 1. rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal...

Hiszen vitorlázni – az az általános tévhit – csak a Balatonon lehet. Befejezve a tanfolyamot, furcsa hiányt fedeztem fel magamban. Jó hogy van vitorlás vizsgám, de én Sarudon élek, ahol van ugyan pár vitorlás, de vitorlás élet, vitorlás közösség – na, az nincs.

Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal kezdődött, a Balatonon.

2019-05-24

Sarud a Tisza-tó ékköve 2.rész. Minden egy vitorlás tanfolyammal...

A Tisza-tavon komoly munkába fogunk. Az MVSZ által minősített vitorlás iskolát indítunk. Reményeink szerint sikerül megvalósítani, hogy a mindennapos testnevelés program keretében hamarosan vitorlázást tanuljanak a gyerekek, akinek ma még több, mint 75%-a nem tud úszni- a Tisza-tó partján.

Kisorsolták az 50 település számára a vitorláshajókat és a sárkányhajó csoportbeosztást az idei Nemzeti Regattára!

2019-05-17

Kisorsolták az 50 település számára a vitorláshajókat és a...

A Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja - elérkezett következő fontos mérföldkövéhez, a vitorlás- és sárkányhajófutamok sorsolásához, melyet 2019. május 14-én egy sajtótájékoztató keretén belül tartottak meg, stílusosan a Siófok katamarán fedélzetén.

Az 50 település már javában készül az idei Nemzeti Regatta versenyeire!

2019-05-22

Az 50 település már javában készül az idei Nemzeti Regatta versenyeire!

Kevesebb mint két hét és indul a Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja – 2019. június 1-2-án! A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai idén is 50 települést látnak vendégül Siófokon, ahova 16 megyéből érkeznek majd a csapatok a megmérettetésekre.

hirdetes
Közösség

Szótár

Felnőttképzés

A közel 15 éves tapasztalattal rendelkező EFEB Felnőttoktatási Központ olyan színvonalas... Tovább

Top

Az árboc csúcsa. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek hajó sport tenger,óceán túra utazás ünnep verseny Vitorlázás