balatoni kilátók

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A Balaton legszebb kilátói, amikből csodaszép őszi panoráma nyílik

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Balaton legszebb kilátói, amikből csodaszép őszi panoráma nyílik


2021/09/30

A Balaton környékén rengeteg jó túra útvonal található, sok szép úticéllal összekötve. Sokan azért túráznak, hogy eljussanak egy szép kilátóhoz, ahonnan megcsodálhatják a Balaton gyönyörű panorámáját. Most nézzük meg, hogy melyek a legmagasabb kilátók, amik a legszebb balatoni panorámával rendelkeznek

Ezeket a kilátókat látogassuk meg először

Alsóörs kilátói: a Csere-hegyi és a Somlyó-hegyi kilátó.

 

Alsóörs igazán gazdag kilátókban. Az egyik kilátóból látszik a másik, ezt mutatja nagyon jól az alábbi drón videó, ahol a drónos átrepül a Csere-hegyi kilátóból a Somlyó-hegyibe. Mesezép!

 

Ha még mindig nem győztünk meg, mennyire érdemes ellátogatnod Alsóörs kilátóiba, lapozd végig a következő képgalériát, csodaszép kkepet mutat a két kilátóról!

 

 

 

 

Balatongyörök – Batsányi kilátó

2014-ben teljesen felújították a Batsányi kilátót, ami a Balatongyörökön a Boncsostető tetején, 448 méter magasan helyezkedik el. A kilátóból a Balaton-felvidék legszebb részét csodálhatjuk meg. Sokak szerint innen lehet megtekinteni a leggyönyörűbb balatoni panorámát.

 

Révfülöp – Fülöp hegyi kilátó

A Fülöp-hegyi kilátót 2001-ben, Pelényi Gyula tervei alapján építették meg, az államalapítás ezeréves évfordulójának alkalmából. Cholnoky Jenő földrajztudós egyszer azt mondta, hogy léteznek nagyobb vizek és hegyek, de ha ilyen gyönyörű tájat akarunk látni, mint amit a Fülöp-hegyi kilátóból élvezhetünk, akkor el kell mennünk egészen a brazil tengerpartokig.

 

Balatonfüred – Jókai kilátó

Balatonfüreden a Lóczy barlangtól induló turistaút vezet fel a 317 méteres Tamás hegyre, ahol megtekinthetjük a fából készült 3 méteres Jókai kilátót. Innen csodálatos kilátást kapunk a Balatonról, Balatonfüredről, de még a Tihanyi-félszigetről is. Jókai Mór által megfestett Aranyemberről elnevezett úton ülőpadokat találunk, ahol le tudunk ülni egy kicsit a családdal és meg tudjuk enni a jól kiérdemelt szendvicseinket.

 

Csopak – Endrődi Sándor kilátó

Az Endrődi Sándor kilátó 2015-ben épült meg Csopakon. Ez a kilátótorony fából készült, és az erkélyről csodálatos kilátás nyílik a Balaton keleti medencéjére, illetve a Bakonyra. A Csopkaról induló túraútvonalak közül a kéket kell követni, ha azt akarjuk, hogy a toronyhoz érjünk. A kilátó mellett több pihenőpad is ki van helyezve, ahol le tudunk ülni a hosszú séta után. Ha érdekel a többi kilátó is, akkor lapozz a következő oldalra!


BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Turbófeltöltő azonosítása

A turbófeltöltők azonosítása fontos pontja a szervizelésnek, mivel a turbófeltöltők ára...

Sunfish vitorlás hajó

            ...

Szélbeállás

A hajó orrát szél felé kormányozzuk, majd hagyjuk, hogy a vitorlák lobogjanak és a hajó...

Karimatömítés

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos...

Backbord-szabály

Backbord-szabály: különböző oldali irányú széllel hajózó vitorlások találkozásánál...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.