notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A generációváltás elkezdődött.

hirdetes

A generációváltás elkezdődött. Új magyar bajnokot avattak a STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokságon

vitorlazas.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Rég nem látott izgalmakkal és hatalmas meglepetésekkel zárult a hetedik STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokság, amelyet június 7-én rendeztek meg az alsóörsi Harley-Davidson Open Road Fesztiválon. A hatszoros, eddig örökös magyar bajnok, a verhetetlen Juhász István hét év után átadta a dobogó legfelső fokát az ópusztaszeri fakitermelőnek, Bozsó Zoltánnak. A nemzetközi, ifjúsági rookie kupát magabiztosan a tizenhat éves Strúbel Bence nyerte.

A generációváltás elkezdődött.

Strúbel Bence rontva is győzött Délután 13 órakor már gyülekeztek a nézők a STIHL színpadja előtt, ahol kezdetét vette az első hivatalos magyarországi ifjúsági VB kvalifikációs verseny, méghozzá négy magyar és két osztrák fiatallal. A négyfordulós verseny során Strúbel Bence magasan kiemelkedett a mezőnyből, még az első versenyszám során rossz vágásért kapott diszkvalifikációja mellett is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Ráadásul az időeredményei olyan jók voltak Bencének, hogy nagy önbizalommal indulhatott neki a délutáni STIHL Timbersports Országos Bajnokságnak is.


Bozsó Zoltán bravúros győzelme Nem várt fordulatokban bővelkedett a délutáni STIHL Timbersports Országos Bajnokság is, ahol 15 versenyző, köztük az ifi kupán is bemutatkozó Strúbel Bence, Szép Szabolcs, Zelenák Csaba és Andráska Zoltán is újra fejszét ragadott.


Az első három versenyszámot követően a mezőny nyolc főre csökkent, hiszen csak a legjobbak juthattak tovább a második fordulóba. Sorrendben Pankotai Zoltán, Szabó András, Strúbel Bence, Bakó András, Juszkó Zsolt, Strúbel József „Dedi”, Hamvasi Ferenc és Bozsó Zoltán. Hatalmas meglepetésre az első körben rögtön diszkvalifikációt kapó, később is hibázó örökös magyar bajnok, Juhász István kiesett a versenyből, így az hamar eldőlt, hogy új magyar bajnokot avathatnak a balatoni motoros fesztivál látogatói. A verseny felénél búcsúzott még Andráska Zoltán, Rittlinger Róbert, Szép Szabolcs, Ollé Péter, Freschli Krisztián és Zelenák Csaba.

hirdetes

 


A második körben aztán a kézi fűrészes versenyszám, a Single Buck következett, ahol Strúbel Bence volt a leggyorsabb, mögötte Bozsó Zoltán és Hamvasi Ferenc vágta le a korongot. Az egyre fokozódó hangulat közepette a Springboard versenyszámot követően ismét szűkült a mezőny. A legutolsó, mindent eldöntő megmérettetés a Hot Saw, vagyis a brutális erősségű, épített láncfűrésszel történő korongvágás volt. Mivel Pankotai Zoltán a neki kisorsolt gépet még nem próbálta, így a szabályzat értelmében kiesett. Tovább fokozta az izgalmakat, hogy Strúbel Bence ezen a ponton befejezte a versenyt, hiszen az ifjúsági világbajnokságon csak az a sportoló vehet részt, aki még nem próbálta ki magát mind a hat versenyszámban. Érthető módon így a fiatal magyar tehetség nem állt a gigászi motorfűrészek mögé. 

 

 

A versenyszabályzat szerint a döntőben hat versenyző vesz részt, ifjú versenyző visszalépése miatt, a hetedik helyen álló Juszkó Zsolt próbálhatta ki magát a fináléban. A végső eredmény valóban az utolsó fordulóban dőlt el, ahol a pontok háromszorozódtak. Bár Bozsó Zoltán magabiztosan vezette a listát, egy diszkvalifikáció esetén Strúbel József az utolsó másodpercekben még megelőzhette volna a Szögedi Bötyárt. Ez azonban nem sikerült, az ópusztaszeri fakitermelő hibátlan Hot Saw-t vágott, mindhárom korong tökéletes volt, így a győzelmet is magához ragadta.

hirdetes

 


A novemberi prágai világbajnokságra az európai rangsor hét legjobb egyéni versenyzője mehet majd. Hamarosan kiderül, hogy Bozsó Zoltán ezzekkel a részidőkkel és pontszámmal biztosította-e helyét a nemzetközi megmérettetésre.

 

A 2019-es STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokság eredménye:


1. Bozsó Zoltán 73 pont
2. Hamvasi Ferenc 58 pont
3. Strúbel József 52 pont
4. Strúbel Bence 38 pont
5. Juszkó Zsolt 36 pont
6. Bakó András 32 pont
7. Pankotai Zoltán 27 pont
8. Szabó András 18 pont
9. Andráska Zoltán 11 pont
10. Rittlinger Róbert 10 pont
11. Szép Szabolcs 10 pont
12. Ollé Péter 9 pont
13. Freschli Krisztián 8 pont
14. Juhász István 7 pont
15. Zelenák Csaba 1 pont

Forrás: Gribek Dániel – Erdő-Mező Online

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 140

Átlagos értékelés: 5.0