A leggyönyörűbb tengeri hal - Kétség kívül a Mandarinhal érdemelte ki a leggyönyörűbb hal címét. Kevésbé ismert, viszont kétség kívül a legszínesebb és legfeltűnőbb hal, amit valaha láthattunk.

hirdetes

A leggyönyörűbb tengeri hal

Kerekes Orsolya
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kétség kívül a Mandarinhal érdemelte ki a leggyönyörűbb hal címét. Kevésbé ismert, viszont kétség kívül a legszínesebb és legfeltűnőbb hal, amit valaha láthattunk.

Mandarinhal

 

 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai sport karórát az elérhető legjobb áron? Ide kattintva megnézheti 2012-es választékunkat! 

 

A Mandarinhalról

 

Eredeti élőhelyén, a Csendes-óceán korallzátonyaiban, a Ryukyu-szigetektől Ausztráliáig fordul elő. Elsősorban apró rákokat és más gerinctelen élőlényeket fogyaszt. Hossza maximum 6 cm.

Mandarinhal

A mandarinhal különleges színe

 

Színét tekintve is a két legkülönlegesebb állatfaj egyike, amelyek kék színét pigmentsejtek okozzák.  Más állatok esetében a kék színért a fénytinterferáló purinkristályok felelősek.

 

hirdetes

Mandarinhal

Különleges tartás

 

Ez a kis hal általában nem került többe 5.000 forintnál, viszont az etetése szinte kivitelezhetetlen. Kivéve, ha valaki a tenger közelében lakik, mivel a mandarinhal kizárólag apró rákokat eszik, amik az élő korallzátonyokon élnek. Ha valaki szeretne egy ilyen példányt tartani otthon az akváriumában, szüksége lesz elegendő mennyiségű élő korallra, amit már egy hónappal azelőtt be kell szereznie, mielőtt a mandarinhalat megvenné. Kicsit komplikált, de megoldható a tartása.

 

Mandarinhal

Viszont aki mégis úgy dönt, hogy beszerez egy példányt ebből a csodálatos halból, nem fogja megbánni, mivel egy rendkívüli szépségű, egzotikus hal fogja színesíteni a mindennapjait.

 

 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Baumlift

A baumlift meghatározását lásd a pihentető szótárszónál. Tovább

Áramlásjelző fonál

Az áramlásjelző fonál a vitorlák helyes állásszögének beállításához használt, a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 162

Átlagos értékelés: 4.9