A legnagyobb szobrok a világon

hirdetes

Íme a világ 5 legnagyobb szobra!

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nagy szobrok már az ősidők óta épültek világszerte. Az emberek így fejezték ki hódoltságukat és rajongásukat az építmény ihletője előtt. Azt gondolná például, hogy a new yorki Szabadságszobot felférne erre a listára? Ez egy nag tévedés! Nézze meg Ön is a legnagyobbakat!

A világ legnagyobb szobrai

 

5,Guan Yin szobor

 

108 méter magas ez az építmény és Kínában, egészen pontosan a Hainan-szigeten áll. Nem egy ősidőkből ránk marad szoborról van szó, hiszen 2005-ben adták át, hat év munka után. Ennek a műalkotásnak 3 oldala van, melyből kettő a tengerre és egy pedig a szárazföldre néz.

 

 

4,Cristo-Rei

 

Az elnevezésből gondolhatnánk, hogy ez a Megváltó Krisztus rió-i szobra, de ez is egy tévedés lenne. Ugyan az alapgondolat onnan származik, de ez a mű Lisszabonban épült meg. 1959-ben avatták fel, 10 év megfeszítet munka után. Ugyanakkora mint a rió-i “társa”, csak hogy ez egy 82 méteres talapzaton áll, így összességében 110 méter magas.

hirdetes

 

 

 

A világ legnagyobb szobrai

 

3,Ushiku Daibutsu

 

Ez a szobor Japánban áll. 1995-ben fejezték meg és 120 méter magas. Különlegessége, hogy az építmény tervezésekor gondoltak kilátóra is, ami az építmény mellkasán került kialakításra. Erről a szoborról mutatjuk most meg a legkülönlegesebb képet, melyről úgy gondolom, hogy nem is kell többet mondni.

 

 

 

2, Laykyun Setkyar 

 

Ez is egy elképesztő építmény. 130 méter magas és Myanmarban található. A Laykyun Stkyar építése 2008-ban fejeződött be, az előtte fekvő Buddha 1991-ben készült el.

hirdetes

 

 

 

1, Tavaszi templom Buddha 

 

Ez a legnagyobb szobor a világon. Teljes magassága 153 méter. A lábához vezető kilázóhoz 1000 lépcsőfok leküzdése után lehet feljutni. 2008-ban adták át

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hajóút

A hajóút a viziútnak hajók közlekedésére kijelölt, kijelölés hiányában a... Tovább

J24

J24 vitorlás hajó történet Az amerikai Rod Johnson, sok siker sztorihozhoz hasonlóan, a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 238

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek