A legnagyobb világítótorony

hirdetes

Dubajban épül a világ legnagyobb világítótornya

tp
hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

A világítótornyok funkciójuk szerint jelző eszközként, tájékozódó pontnak számítnak a hajók számára. Segítségükkel tudják behatárolni a tengeren lévőknek, hogy pontosan hol is vannak a parthoz képest. 

Dubajban épül a legnagyobb világítótorony

Nem is Dubajról lenne szó, ha ezt se gondolták volna tovább, ha ebből is nem a legnagyobbat akarják. Pedig ez a helyzet. A Közel-kelet legnagyobb kikötőjéhez a legmagasabb világítótornya dukál. Ezt pedig meg is fogják építeni.

 

Ez az a térség ugyebár, ami a gazdagok felségterülete. Egy giga beruházás keretében, az elkészülte után 4400 férőhelyes kikötő fog létesülni, melynek a vízfelülete így elfogja érni az 1,86 millió négyzetmétert. 

Dubajban épül a legnagyobb világítótorony

 

Ehhez persze kell egy megfelelő világítótorony is, ami persze rekord nagyságú lesz. 135 méteresre tervezik, ami 45 emelet nagyságnak fog megfelelni. Persze lesznek benne „extrák” is, mivel luxus szálloda és egy kilátó is helyet kap a funkciók között. Tényleg nem is Dubajról lenne szó, ha az épület külső részét nem hasznosítanák. Így a kinti részét úgy alakítják ki, hogy adott esetben kivetítőként is funkcionálhasson. Legalább lesz hely a reklámoknak is, igaz?

hirdetes

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
tenger,óceán

Szótár

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál Tovább

Tihanyi Yacht Club

A Tihanyi Yacht Club vitorláskikötőjének bemutatása: A tihanyi kompkikötőtől... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes