Itt mindenki szívesen búvárkodna

hirdetes

Íme a legszebb búvár helyszínek

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A tengerek élővilága maga a titokzatosság. Ssjnos nekünk, magyaroknak nincs tengerünk, nem adatott meg, hogy ilyen gyönyörű helyeken legyen lehetőségünk merülni, de a világ számos elképesztő helyet tartogat, melyek nem várnak másra, csak hogy kipróbálja őket valaki. Ezeket a földi paradicsomokat mutatjuk most be.

 

Búvárkodna itt Ön is szívesen?

 

Kezdjük is rögtön a világ egyik legjobb merülőhelyével, melyet Belízben találunk meg. Ha ránézünk a képre, akkor értjük meg, hogy miért is nevezik ezt a helyet a Nagy Kék Lyuknak. Egy több ezer évvel ezelőtti omlás okozta ezt a helyet, menyben számos féle,fajta élőlény található.

 

 

Palau merülőhelyek

 

Ide nem csak a természet és a tengerek élővilága miatt érdemes lelátogatni. A Mikronéziában található Palau környékén heves csaták zajlottak a II. világháborúban, legalábbis erre utal az a sok hajó és repülőgép roncs, melyek így a búvárok kedvenc helyévé váltak. Mondanánk, hogy ezt bizony mindenkinek látnia kell, de ez az a tipikus hely, melyet inkább a gyakrolottabb merülőknek ajánlanak.  

hirdetes

 

 

 

Búvárkodna itt Ön is szívesen?

 

A Vörös-tengeri Korallzátony

 

hirdetes

Ez a hely már sokkal elérhetőbb számunkra is. Egyiptom amúgy is a magyarok kedvenc üdülőhelye, legalábbis a múltban biztosan az volt. De a Vörös-tenger Korallzátona még mindig ott van, ahogy a több ezer tengeri élőlény is. Kiválóan merülhető hely. Ezt már bátran lehet mindenki számára ajánlani. Persze nem árt előtte a gyakorlás sem, természetesen…

 

 

A Nagy-Korallzátony

 

A világ lehíresebb korallzátonya és egyben az egyik leghíresebb merülőhely is. Ausztrália észak-keleti partjainál található.Hihetetlen, de igaz: majdnem 3000 km hosszú. Olyannyira nagy, hogy még az űrből is látható. Számtalan élőlény lakhelye, kezdve a teknősöktől a delfineken át a, hosszúszárnyú bálnákig. 

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Árboctalp

Árboctalp: Az árboc alsó, a fedélzeten vagy gerincen rögzített része. Tovább

Drengolás

A drengolás jelentése benyomulás, versenyen például az ellenfél és a bója közé. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 181

Átlagos értékelés: 4.7

sport tenger,óceán