Ilyen tiszta vizű tavat még nem láttál! - Blue Lake

hirdetes

Blue Lake, a világ legtisztább vizű tava

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Új-Zéland büszkélkedhet a világ legtisztább vizű tavával, ami valóban olyan tiszta, hogy még 80 méteres mélységben is le lehet látni az aljáig. Elképesztő látvány! Nem véletlen, hogy ez a hajósok és az úszók egyik kedvenc helye.

A legtisztább vizű tó

Ilyen tiszta vizű tóval még biztos soha nem találkoztál! Ha csak nem jártál ezen a gyönyörű helyen. A világ legtisztább vizű tava Új-Zélandban található a Nelson Lakes Nemzeti Parkban. Ez a már szinte természetfeletti szépséggel bíró tó a Déli-Alpoknál helyezkedik el az ország északi részén. A vízét különleges, kékeslila árnyalat jellemzi, messziről pedig egy nagy kék foltnak látszik a hegyek között. Azonban ha közelről megnézzük, rá kell jönnünk,  hogy ennél tisztább vizű tó nem létezik a Földön. 2011-ben egy tanulmányban megállapították, hogy a tó vize olyan tiszta, hogy 80 méteres mélységig látni lehet az alját.

A legtisztább vizű tó

A híres Kék Tavat a tőle nem messzire elhelyezkedő, szomszédos Constance-tó táplálja, ami a földcsuszamlások által keletkezett. A két tó között egy természetes gát alakult ki, a két tó viszont nem a felszínen, hanem a föld alatt áll összeköttetésben egymással, ugyanis a szomszédos tő vize a földalatti repedéseken keresztül érkezik a Kék Tóba. Megállapították, hogy pont emiatt olyan szép tiszta a tó vize, ugyanis ez a természetes gát kiszűri az összes fölösleges törmeléket, ami a tó vizébe kerülne. Ezért van a tónak intenzív, kék ibolya színe, ami tökéletesen átlátszó és csodás látványt nyújt.

A legtisztább vizű tó

Ez az édes vizű, kristálytiszta tó azonban nem megközelíthetetlen, mert nagy népszerűségnek örvend az úszók, a csónakázók és a vízisízők között is. A gyönyörű tavat meredek, zöld dombok veszik körbe, a dombokról pedig lenyűgöző kilátás nyílik a környékre. Ez egy tökéletes hely arra, hogy az ember kikapcsolódjon.

A legtisztább vizű tó

A tó körülbelül 200 méter hosszú, a vize pedig egész évben nem melegszik fel. Tehát aki fürödni szeretne benne, annak jól kell bírnia a hideget, mert a tó hőmérséklete sose emelkedik 10 fok fölé, hanem mindig 5 és 8 fok között ingadozik.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Equator

Equator - (lat.=egyenlítõ) az egyetlen magyar tervezésû és építésû óceáni vitorlás,... Tovább

Badacsony - Hajóállomás BH Zrt.

Badacsony Hajóállomás BH Zrt. kikötő tudnivalók: Mindenképpen azt ajánlom a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes