Nagy tavak hajóroncsai

hirdetes

Tele vannak a Nagy tavak roncsokkal

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mindneki ismeri a Nagy tavakat, hiszen földrajz órán Amerika és Kanada tanulásakor külön fejezetet szenteltek ezen tavaknak. Tudni kellett a nevüket is. Azt azonban nem tanították, hogy miket rejtenek ezek a tavak. Mi most megmutatjuk!

Roncsok lepik el a Nagy tavakat

 

Felső-tó, Michigan-tó, Huron-tó,Erie-tó, Ontario-tó. Kívülről kellett és valószínűleg kell is tudni mind a mai napig. Ahogy azt is, hogy a két határoló ország mely városait érintik ezek a tavak: Chicago,Cleveland,Erie,Buffalo,Detroit,Green Bay,Milwaukee és kanadi részről Toronto.Egészen elképesztő adat, de ezeka tavak a Föld édesvízkészletének a 21%-át adják ki. Azért írjuk le ezeket a száraz, tényszerű dolgokat, mert ezzel is szeretnénk érzékeltetni, hogy mekkora vízfelületekről van szó. 

 

 

hirdetes

És hogy miért is lényeges ez? Mert ezek a tavak tele vannak érdekességekkel, közelebbről nézve hajóroncsokkal. Történészek is vitatkoznak azon, hogy mennyi hajóroncs fekszik a tó fenekén. Egyesek azt mondják, hogy 6000, mások pedig több, mint 25 000 roncs található bennük. Már a 17. században megindult a hajós forgalom, valljuk be, ennyi idő alatt bőven történhettek itt balesetek. 

 

 

Roncsok lepik el a Nagy tavakat

 

hirdetes

Elég sok helyen sekély a víz, ezzel is magyarázható a sok roncs. A legtöbb hajó a Thunder Bay közelében található. Persze vannak roncsok, melyek népszerűbbek, mert könnyebb őket megnézni.  Az egyik ilyen a Huron-tóban fekszik, ez a kanadai vitorlás a Sweeptakes elsüllyedt maradványa, mely 46 métere fekszik a Big Tube nevű kikötőtől, mindössze 6 météres mélységben. A 36 méter hosszú hajó még 1885-ben süllyedt el, és szinte teljesen épen megmaradt. Búvárok tucatjai járnak le oda minden nap, hogy megnézzék maguknak a vízben élő történelmet. 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Káptalanfüred Káptalan Vizisport Egyesület

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Káptalan Vizisport... Tovább

Alsó szem

Alsó szem: A vitorla alsó sarkára szerelt szem, ringli a sarok rögzítésére. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 165

Átlagos értékelés: 4.7

hajó