A világ legkisebb hala: a horgászhal

hirdetes

A világ legkisebb hala: a horgászhal

Roly
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az eddig legkisebbnek hitt állatnál a törpe gébnél (mely a Földközi-tenger mélyén élő, a helyi lakosok által szívesen fogyasztott kis hal) is kisebb élőlényre bukkantak a kutatók. A rekord mostantól a horgászhalé (paedocypris spininceps).

világ, legkisebb, hala, horgászhal,

 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai sport karórát az elérhető legjobb áron? Ide kattintva megnézheti 2012-es választékunkat!

 

 

Az „óriási” hím

 
A rekord nem az egész fajé, csak a hím egyedek érdemelhették ki ezt a megtisztelő titulust, a maguk 6,2 – 7,4 mm-es hosszukkal. A nőstény már nem rekorder, valamivel nagyobb nála, de még ő sem éppen gigantikus példány a maga 46 milliméterével. A Photocorynus spiniceps faj, ismertebb nevén horgászhal, a fején lévő világító képletről kapta a nevét, melyről az élénkebb fantáziával megáldott kutatók, a horgászok által használt világító rúdra asszociáltak. Ez egyébként a névadáson túl is nagyon praktikus szerszám, mert ezzel csalogatja magához a zsákmányt. 
hirdetes

 

Heréi szinte teljesen kitöltik a testét

 
A hím annyira apró, hogy még az önfenntartással is gondjai vannak. Mivel sokkal kisebb a nősténynél, ezért a legjobb, amit tehet, hogy folyamatosan a közelébe marad. A felesége hátánál messzebbre nem is megy, azon utazik, keres egy jó fogást a nőstény hátán, arra ráharap és élete végéig ott tartózkodik. A kis szoknyapecér tulajdonképpen csak a fajfenntartásra alkalmas. Az ő küldetése semmi másról nem szól, csak a szaporodásról így nem is csoda, hogy heréi szinte teljes egészében kitöltik a testét, egyéb szervei pedig jelentéktelenül aprók. 
hirdetes
 
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Bumlift

Bumlift: nagyvitorla pihentetõ kötél (másnéven "dirk") Tovább

Alsó él

Alsó él: A vitorla alsó, a fedélzettel nagyjából párhuzamos éle. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 164

Átlagos értékelés: 4.8