A legnagyobb medence a földön

hirdetes

Ez a világ legnagyobb medencéje

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ legnagyobb medencéjét mutatjuk most be, melyet Dél-Amerikában, közelebbről nézve Chilében építettek fel. Elképesztő méretekkel rendelkezik, melyeket most mi is bemutatunk!

Így fest a legnagyobb medence

 

Chilének van egy hatalmas előnye: az országot az átlagosnál is sokkal több víz határolja. Nyugati felét végig a Csendes-óceán fogja közre, ezért több ezer kilométernyi tengerparttal rendelkezik. Csakhogy az ország elhelyezkedését tekintve nagyon közel van a déli sarkkörhöz, ezért az áramlatok nagyon negatívan befolyásolják a vízhőmérsékletet. Hogy mit jelent mindez? A gyakorlatban úgy néz ki, hogy az országnak olyan tengerpartjai vannak, melyet nem tudnak fürdőzés céljából kihasználni, mivel a víz itt csak 16-17 fokos lehet maximum.

hirdetes

 

Algarrobo városa a fővárostól körülbelül 100 kilométer távolságra fekszik. Itt található a népszerű   San Alfonso del Mar üdülőkomplexum. Ezen hely tulajdonosai döntöttek úgy, hogy ha már hegy nem megy Mohammedhez… Szóval felépítették a világ legnagyobb medencéjét. A méretei hihetetlenek: 5 évig épült, vízfelülete 81 000 négyzetméter (körülbelül másfél futballpálya), körülbelül 1000 méter hosszú és a legnagyobb mélysége 3,5 méter. A víz hőmérséklete körülbelül 26 fokos a nap végére. Joggal merül fel a kérdés, hogy menniybe kerül fenntartani ezt a medencét? A válasz egyszerű, illetve ez is hihetetlen: 2 millió dollár ennek a költsége.

hirdetes

 

A következő oldalon is mutatunk elképesztő képeket róla. Ne hagyja ki Ön sem!

 

 

 

Így fest a legnagyobb medence

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek

Szótár

Sloop vitorlázat

A legelterjedtebb egyárbocos vitorlázat: nagyvitorla (gross) és orrvitorla (fock). Tovább

Üzleti rendezvényhelyszín

Az üzleti rendezvényhelyszín megtalálása nem egyszerű feladat, hiszen a rendezvény... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes