Íme a világ 9 legnagyobb vitorlásversenye, amit még nézni is élvezetes, nemhogy részt venni rajta

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ 9 legnagyobb vitorlásversenye, te ismered mind?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ 9 legnagyobb vitorlásversenye, te ismered mind?


2023/11/19

Nekünk magyaroknak a vitorlázás általában a Kékszalaggal ki is fúj, a Balatonhoz húz a szívünk, nincs is ezzel semmi baj. A tavunkon és az adriai vitorlázgatáson felül van jó pár olyan brutális verseny, amit talán el se tudunk képzelni. A következő listában található versenyekben lesz egyéni, csapatos, hosszú táv, és rövidebb, régimódi és modern is.

A világ 9 legrangosabb vitorlásversenye

Olimpia

Mint minden sportnak, a vitorlázásnak is a csúcsa az olimpia. Nem ennek a versenynek a megnyerése a legnagyobb siker, amit el lehet érni a vitorlázásban, de ezt minden negyedik évben számos ember követi nyomon. A nézettsége miatt helye van ebben a listában, de minden elit versenyzőnek az olimpia csak a kezdet volt.

 

 

The World Match Racing Tour

Amióta az Alparai is szerepet játszik a versenyben, azóta Alpari World Match Racing Tournak is hívják ezt az eseményt. A viadalt 185 országban közvetítik, miközben a versenyzők 3 kontinensen szelnek át a 1,5 millió dolláros fődíjért. A Tour fontos szerepet játszik a vitorlázás népszerűsítésében, sok partközeli versennyel próbálják becsalogatni a nézőket, ebbe a gyönyörű sportágba.

 

Antigua Sailing Week

A Karib-tengereken ez a legnagyobb esemény az elmúlt 20 évben. Ez az megmérettetés meglehetősen szép helyen zajlik, maga az atmoszféra adja a verseny alapját. Ez az egyhetes verseny minden évben dugig van a leggyorsabb és legszebb luxus vitorlás jachtokkal.
 

Cowes Week

Ez a verseny tradicionális szinten legyőzhetetlen, ugyanis 1826 óta minden évben megrendezik, és ez a legnagyobb verseny az Egyesült Királyságban. A verseny 40 napig tart, ahol 100 hajó vesz részt a versenyen, ami körülbelül 8500 versenyzőt jelent. A stabil 100 ezer nézőével könnyedén mondható, hogy ez az egyik legkomolyabb verseny.
        

Louis Vuitton Trophy

A Louis Vuitton Trophy a legető legnagyobb presztízzsel és hírnévvel rendelkező vitorlásverseny, ami szoros kapcsolatban áll az America’s Cup-pal. Az America's Cup-nak az egyik része volt, de 2007-ben a Louis Vuitton kijelentette, hogy 25 év után befejezi a támogatást, mert úgy gondolja, hogy ez már inkább az üzletről szól mintsem a vitorlázásról. Ezek után különálló versenynek számított, és az első ilyen verseny Nizzába volt 2009-ben.

További izgalmas vitorlásversenyek a következő oldalon, lapozzatok!


érdekesség hajó verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kávézó Budapesten

A tökéletes kávézó Budapesten mindenkinek más jelent, abban azonban egyetérthetünk, hogy a...

Céges rendezvényhelyszín

Céges buli, céges rendezvény, céges vacsora? Céges rendezvényhelyszínt keresel Budapesten,...

Kiel

A kiel(ejtsd: kíl) a hajó tőkesúlya. A kielt nem lehet felhúzni, a hajót ellensúlyozza,...

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába...

Futtatás

Futtatásnak nevezzük ha széllel szembeni haladáskor, ha a hajó és a vitorlázat által...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.