Gyönyörű felvételek a Yosemite Nemzeti Parkból

hirdetes

Gyönyörű felvételek a Yosemite Nemzeti Parkról

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kaliforniában 3081 km²-en terül el a Yosemite Nemzeti Park, mely az Egyesült Államok második nemzeti parkja. Mi most részletesen bemutatjuk ezt a nem mindennapi helyet, sőt! Bemutatunk róla egy fantasztikus, nem mindennapi videót is!

A gyönyörű Yosemite Nemzeti Park

Abraham Lincoln már 1864-ben védetté nyilvánította ezt a 13 km hosszú és majd’ 2 km széles területet, mely az Államok történetében először fordult elő. A Yosemite Nemzeti Park az egyik leggazdagabb attrakciójú helynek számít nem csak az USA, de a világ szintjén is. Mert mivel is lehetne azt magyarázni, hogy akár télen akár nyáron megvan a lehetőség rá, hogy az ember értelmes elfogltságot találjon magának és ne mindig csak ugyan azt csinálja? Tavasztól őszig a természeti szépségek kedvelői, télen a téli sportok szerelmesei találnak megfelelő időtöltést. Hihetetlen, de igaz: a park területén több, mint 1000 km hosszú turistaút kanyarog. Ugyanakkor meg kell jegyeznünk, hogy csak kevés turista merészkedik távolabb a centrumoktól. Elképesztő ez az adat, de az idelátogatók 90%-a csak a park területének 1%-át ismeri meg mikor itt jár.

hirdetes

 

 

 

 

A következő oldalon megmutatjuk a páratlan videót is innen!

 

 

A gyönyörű Yosemite Nemzeti Park

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

érdekességek túra utazás

Szótár

Munkapad

A munkapad egy sín, melyre a nagyvitorla alsó behúzócsigáját szerelik (=leitvágni). Tovább

Özni

 Kötélvezetõ karika. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes