December 8-tól jár az adventi villamos Budapesten!

hirdetes

Adventi villamos Budapesten!

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

December 8-tól járnak ezek a fényárban úszó villamosok, amik ünnepi hangulattal töltik meg a várost.

Villamos

Ha szeretnél karácsonyi hangulatban utazni, akkor mindenféleképpen érdemes körülnézni a 2-es, a 14-es és a 19-es villamos vonalánál, ugyanis december 8-tól elindultak a LED-ekkel díszített karácsonyi nosztalgiajáratok. Viszont az se baj, ha holnap nem érsz rá, mert egészen január 6-ig lesz lehetőséged ezekkel a különleges járatokkal utazni. Hétköznapokon a 2-es villamos felé érdemes nézelődni, mert azon a vonalon találkozhatunk a kivilágított villamosokkal, hétvégén pedig csak a 19-es vonalán közlekednek, illetve 22-én fognak járni a 14-esen is.

Villamos

A nosztalgiajárműveket a 60-es években gyártották, így karácsony közeledtével pedig 3,5 kilométer hosszúságú fényfüzérrel díszítették fel, amin összesen 39 200 darab égő található. Az égők hideg kéken és fehéren világítanak, miközben végigrobog a villamos a városon. Viszont a nosztalgiajáratnak nemcsak kívülről van karácsonyi hangulata, hanem az utastér is ki van díszítve. A 72-es villamos vonalán is közlekedik egy szovjet gyártmányú villamos, ami szintén beragyogja a várost 5300 darab LED izzóval.

Villamos

A BKV már 6 éve indít ünnepi hangulatú nosztalgiajáratokat és ez szerencsére idén se maradt el. És ami a legjobb az egészben: a villamos normál díjszabással közlekedik délután fél 4-től egészen késő estig. Két nap van, amikor a nosztalgiajáratok szünetelni fognak: szenteste és szilveszterkor. Viszont egész decemberben a rendelkezésünkre áll.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Takli

Takli: vitorlázat Tengeri mérföld (tmf v. M) - kb. 1852 méter. Tovább

Fonyód Bélatelep Önkormányzat Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Bélatelep Önkormányzat... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 248

Átlagos értékelés: 5.0

utazás