December 8-tól jár az adventi villamos Budapesten!

hirdetes

Adventi villamos Budapesten!

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

December 8-tól járnak ezek a fényárban úszó villamosok, amik ünnepi hangulattal töltik meg a várost.

Villamos

Ha szeretnél karácsonyi hangulatban utazni, akkor mindenféleképpen érdemes körülnézni a 2-es, a 14-es és a 19-es villamos vonalánál, ugyanis december 8-tól elindultak a LED-ekkel díszített karácsonyi nosztalgiajáratok. Viszont az se baj, ha holnap nem érsz rá, mert egészen január 6-ig lesz lehetőséged ezekkel a különleges járatokkal utazni. Hétköznapokon a 2-es villamos felé érdemes nézelődni, mert azon a vonalon találkozhatunk a kivilágított villamosokkal, hétvégén pedig csak a 19-es vonalán közlekednek, illetve 22-én fognak járni a 14-esen is.

Villamos

A nosztalgiajárműveket a 60-es években gyártották, így karácsony közeledtével pedig 3,5 kilométer hosszúságú fényfüzérrel díszítették fel, amin összesen 39 200 darab égő található. Az égők hideg kéken és fehéren világítanak, miközben végigrobog a villamos a városon. Viszont a nosztalgiajáratnak nemcsak kívülről van karácsonyi hangulata, hanem az utastér is ki van díszítve. A 72-es villamos vonalán is közlekedik egy szovjet gyártmányú villamos, ami szintén beragyogja a várost 5300 darab LED izzóval.

Villamos

A BKV már 6 éve indít ünnepi hangulatú nosztalgiajáratokat és ez szerencsére idén se maradt el. És ami a legjobb az egészben: a villamos normál díjszabással közlekedik délután fél 4-től egészen késő estig. Két nap van, amikor a nosztalgiajáratok szünetelni fognak: szenteste és szilveszterkor. Viszont egész decemberben a rendelkezésünkre áll.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa... Tovább

Backbord

A Backbord (ejtsd: bekbord) kifejezést lásd a jobb csapás -nál. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes