Ennyire más volt Afganisztán a 60-as években, hihetetlen különbség

hirdetes

Ennyire más volt Afganisztán a 60-as években

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az még hagyján, hogy nem pusztított háború, de mit keresnek a képen luxusautók és lenge ruhákban sétáló nők? Egészen más volt Afganisztán a 60-as években.

Afganisztán

Dr. Bill Podlich amerikai egyetemi tanár 1967-ben készítette ezeket a képeket Afganisztánról. Figyelme azonban nem a tájakra, hanem az emberekre irányult, így olyan életképeket tárt elénk, ahova máshogy nem nyerhetünk betekintést.

 

Afganisztánból most mindenki menekül, de nem volt ez a vidék mindig ilyen élhetetlen. Bill két évet élt Afganisztánban egy olyan szerencsés időszakban, amikor semmi nem dúlta fel a békét és nem volt semmilyen háború. Ezt az országot a legtöbben úgy képzeljük el, hogy szigorú törvények uralkodnak és ha egy nő rövid szoknyába merészel kilépni a lakásból, az nagyon meg fogja bánni. De ez nem volt mindig így.

 

Mint ahogy a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk, ha sokáig korlátozzák egy nép szabadságát, annak megvannak a következményei. Afganisztánt 1978-ban a szovjetek, 1996-ban pedig a tálibok foglalták el, ez utóbbi megszállást pedig nagyon megszenvedték, nagyrészt ennek is köszönhető az a sok negatív változás.

 

A tálibok bevezettek néhány korlátozást, ami véget vetett az eddigi liberális életmódnak. Ezt főleg a nők sínylették meg, mert a társadalom perifériájára szorították őket: kitiltották őket az iskolából, és dolgozni se mehettek.

 

Ez a magyarázat arra, amit a következő oldalon található képeken láthatunk. El se hinnétek, hogy Afganisztán valaha ilyen volt! Ha lapoztok egyet, megnézhetitek őket.

Afganisztán

Koedukáció

 

A szabad ég alatt

 

Középiskolás lányok

 

Torta dekorálás

 

További képekért lapozz egyet :)

Afganisztán

 

 

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,... Tovább

Backstag

A backstag meghatározását lásd az oldalsó hátramerevítő szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 249

Átlagos értékelés: 4.8

kreatív