Levendulás Pavlova áfonyával - Recept

hirdetes

Levendulás Pavlova áfonyával

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nyár van, eljött a gyümölcsök ideje. Az áfonya és a levendula igazán különleges párosítás, próbáljátok ki ti is ezt a receptet

Áfonyás-levendulás

Hozzávalók / 3 adag


A tortához

    3 db tojásfehérje
    9 ek cukor
    2 ek levendulaszirup
    1 ek citromlé
    1 evőkanál kukoricakeményítő
    10 csepp ételfesték (színenként, kék és piros)

A tejszínhabhoz

    400 ml habtejszín
    4 ek cukor

Az áfonyaszószhoz

    10 dkg áfonya
    2 ek cukor
    1 ek citromlé
    1 kk fahéj
    1 csipet szegfűszeg
    0.5 kávéskanál vanília kivonat
    5 dkg áfonya (a díszítéshez)

Áfonyás-levendulás

1. A tojások fehérjét a cukorral közepesen kemény habbá verjük, ekkor adagoljuk hozzá a levendulaszirupot, a citromlét, a keményítőt és az ételfestéket.

2. Az elkészült habot nagyobb muffinsütőbe adagoljuk (9 lett ebből az adagból).

3. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen egy órán keresztül szárítjuk, majd kikapcsoljuk, és még 5 percig hagyjuk  ott hűlni.

4. Az áfonyát teflon lábosba 2 ek vízzel feltesszük főzni, hozzáadjuk a fűszereket és ha már levet eresztett, félretesszük kihűlni.

5. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.

6. A kihűlt tortácskák tetejét levágjuk, az alsó lapra tejszínt halmozunk, arra a szószt és nyers gyümölcsöt, majd rátesszük a kalapját is.

    sütési hőfok: 120°C
    sütési mód: hőlégkeveréses
    tepsi mérete: 39x33 cm

Forrás: nosalty.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Baum

Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének... Tovább

Csapatépítés helyszín Alsóörs

Csapatépítés a Balatonon, öt perce az alsóörsi Balaton parttól és strandtól, gyönyörű... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 210

Átlagos értékelés: 4.7

gasztronómia