A környezetszennyezés eredménye: algában strandolnak a kínaiak

hirdetes

Kínában algákkal vannak tele a partok, ezért abban fürdenek

Gyuris Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2008 után újra algaszőnyeg borítja Kína tengerparti szakaszának egy részét. Akár fel is kaphatnánk a fejünket a hírre, de nem ez a legnagyobb érdekesség. A kínai fürdőzők jól érzik magukat az algában.

A kínaiak algában fürdenek

A kínai Qingdao egyik partja inkább hasonlít egy zöld mezőre, mint egy nyaralókkal és fürdőzőkkel teli tengerpartra. Több tonna hínár terítette el a partot és a vizet. Mindezek ellenére strandoló tömkelege fürdik az algaszőnyegben, többen jó szórakozásnak is tartják.

 

A tudósok szerint a környezetszennyezésnek köszönhetően, rengeteg mérgező anyag szivárog a tengerbe, ez okozza az Enteromorpha prolifera nevű alga elszaporodását. A tengeri salátának nevezett hínár a szakértők szerint egészséges, mivel magnéziumban és más tápanyagokban gazdag, továbbá csökkenti a vérnyomást és szépíti a bőrt.

 

 

A kínaiak algában fürdenek

Ezek ellenére folyamatosan takarítják a partokat, hiszen ha bomlásnak indul a zöld hínár, nagy mennyiségű kén-hidrogén keletkezik a levegőben - ez már nem lesz olyan egészséges, mint amiben most fürdenek a strandolók. Az elmúlt hónapban több mint 20 ezer tonna hínárt távolított el a 10 ezer önkéntes. Bár érdekes lesz, hogy mikor érnek a végére, mert ha jól megnézzük, ez azért nem kis mennyiség, amit fel kell takarítaniuk. De a strandolók legalább addigis kiélvezik az algafürdő pozitív oldalát.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Óvodai dajka tanfolyam

    Ha Ön szereti a gyermekeket és örömmel forgolódik közöttük, és nap mint... Tovább

Scholtz 32

A Scholtz 32 vitorláshajó leírása (gyári adatok és leírás) A SCHOLTZ 32... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 139

Átlagos értékelés: 4.8

hajó