Alsóörs látványosságai, programlehetősek Alsóörsön, gyerekprogramok Alsóörsön: Alsóőrs nevezetességei

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Alsóörsre megyek nyaralni, mi van ott, segítsetek?! Programok, nevezetességek?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Alsóörsre megyek nyaralni, mi van ott, segítsetek?! Programok, nevezetességek?


2020/07/03
VN
Alsóörsre megyek nyaralni, mi van ott, segítsetek?! Programok, nevezetességek?
Alsóörs bemutatása- programlehetőségek Alsóörsön

Alsóörsi programötletek, nevezetsségek

Alsóörsi programötletek: Törökház, Alsóörs

Alsóörs egyik fő látványossága a Törökház, és egyben a legrégebbi, és leggótikusabb épület-udvar együttese is, ami közkedvelt esküvőhelyszínként szolgál. Az 1500 körül épült ház ma kiállítóhelyiségként funkcionál. Nevét turbán-szerű kéményéről kapta, egy legenda szerint azonban a ház építtetői és lakói török bírók voltak, ők feleltek a töröknek járó adóért, innen ered a Törökház név. A hely varázsát még inkább fokozza az innen elénk táruló panoráma a keleti medencére. Nyitva tartás: péntek-vasárnap: 14.00-19.00 óra. Sokszínű programokat is szoktak itt rendezni.

 

Alsóörsi programötletek: Sirály Park, Alsóörs 

Az egyik legszebb hely Alsóörsön, ami egy igazi ikonikus jelkép is, egyszóval megkerülhetetlen alsóörsi látnivaló. Gyönyörő virágágyás, szökőkút, padok, és a páratlanul lehengerlő magyar tenger fogadja az erre járókat, ahol nem ritkán zenés programokat is szoktak rendezni. A Sirály park az elmúlt években nagy felújításokon ment keresztül, így most igazán szép, üdítő része a településnek, közvetlenül a Balaton partján. Itt tartják a nyári programokat, az Alsóörsi Sörfesztivált, a Bornapokat, amikor színvonalas előadások láthatók, híres előadók és lemezlovasok lépnek fel. 

 

Alsóörsi programötletek: Alsóörs Marina

Alsóörs kikötője nem kevesebb, mint 200 hajónak biztosít helyet, az egyik legmodernebb kikötő a Balaton partján. A kikötő az egyik legdrágább marina a Balatonnál, ez látszik is a parkolóban álló autókról: ha fiú gyermeked van, érdemes elhozni ide sétálni, olyan különlegességeket láthat majd, amiket csak az autóskártáyán, és abból is a “mindentvisz” kategóriában. Iszonyatos árai ellenére a Marniában nem lehet helyet kapni, teljesen tele van. A kikötőben van azonban vendéghely, de a szomszédos BAHART kikötőben is, így hajóval is jól látogatható Alsóörs. 

 

Nemcsak vitorlázóknak ajánlott tenni erre egy sétát, hiszen tényleg nagyon különleges látványt nyújt a megannyi kikötőben sorakozó vitorláshajó látványa a türkíz vízen. A kikötő építésével egy hatalmas, hosszú vízparti sávot kapott Alsóörs: a mélyen a vízbe nyúló mólón végisétálva gyönyörű kilátás nyílik Tihanyra, Siófokra és az egész Keleti-medencére. Érdekes innen nézni a vitorlás versenyeket is. Plusz tipp: tegyetek itt egy esti sétát, nagyon szép a naplemente!

 

Nézd meg az Alsóörs Marinát képeken! 

 

 

Alsóörsi programötletek: Alsóörsi Amfiteátrum – Varázserdő

Tessék, ilyesmi nemcsak Rómában van! Mint fentebb már esett róla szó, Alsóörsnek komoly történelmi múltja van, imitt-amott őriz is néhány darabkát belőle, de nem itt! A név bármennyire is megtévesztő, az Amfiteátrum helyén eredetileg vörös kő-bányászatra használt kőfejtő volt. A harminchat soros, enyhén félköríves vörös kőből készült nézőtér a helyi kőbányászat hagyományainak emlékműve, és szabadtéri színházi előadások otthonául szolgált. A település pályázott és nyert is pénzt ennek felújítására, átalakítására, ez a Varázserdő projekt, mely 2021-ben készül el. 

 

Alsóörsi programötletek: Alsóörs kilátói

Merthogy több is van, szám szerint kettő, a Somlyó-hegyi kilátó és a Csere-hegyi kilátó, mindkét helyről mesés panoráma nyílik, érdemes felmenni!

Kattints az alábbi képre, galéria nyílik a kilátókról.

 

Kicsit messzebb van a Csere-hegyi kilátó, ami egy kőből épült épület, egy “remete” őrzi, akinek pénzt adva látogatási időn túl is feljuthatsz a kilátóba. 

 

Somlyó-hegyi kilátó

Az Alsóörs feletti 228 méter magas Somlyó-hegyen található a 17,5 méter magas Somlyó-hegyi kilátó. A kilátó legfelső szintjéről lélegzetelállító panoráma tárul elénk a Balaton keleti medencéjéről, az északi partról és a Bakonyról. 

 

A Somlyó-hegyi kilátó építménye maga is csodaszép, hatalmas faszerkezet, igazi professzionális mérnöki munka. A kilátó alatt sütögető hely is található. Tihanytól a Keleti-partig mindent be lehet látni. A feljutás nem nehéz, rövidke út vezet a parkolóból a kilátóba egy kis erdőn át. 

 

Csere-hegyi kilátó

Balatonalmádi és Alsóörs között található a különleges kinézetű, permi vörös kőből épült Csere-hegyi kilátó. Az 1935-ben épült kilátó 298 méter magasan áll, így annak tornyából csodálatos panoráma nyílik a Balatonra, a Bakonyra és a Balaton-felvidékre is. A kilátóhoz vezető út turistajelzésekkel van ellátva végig, valamint autóval is könnyen járható.

 

Alsóörs Kocsma

Na nem a kocsmázás itt a lényeg, sokkal inkább az, hogy az alsóörsi kocsma egy igen autentikus hely, érdemes betérni egy Bambira, vagy akár egy jó csopaki borra (az alsóörsi borokat inkább hagyd ki….) Ha megnézed az alábbi galériát,megérted, miért mondjuk ezt! 

 

 

Az izgalmas környékbeli gyerekprogramokat a következő oldalon gyűjtöttük össze, kicsit lejjebb találod a lapozót!


Balaton érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Esküvőhelyszín Budapest

A nagy napra megtalálni a megfelelő helyszínt nem egyszerű, hiszen rengeteg szempontot...

Saling

Saling (ejtsd: száling) - árbocmerevítõ keresztrúd

Turbófeltöltő azonosítása

A turbófeltöltők azonosítása fontos pontja a szervizelésnek, mivel a turbófeltöltők ára...

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába...

Star

Star vitorlás hajó - 1911 óta A Star egy kétszemélyes, tőkesúlyos olimpiai...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.