Amerika Kupája – 2010 februárjában több testű hajókkal mérkőznek meg

hirdetes

Amerika Kupája – 2010 februárjában több testű hajókkal mérkőznek meg

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 A 33. Amerika Kupája 2010 februárjában lesz megrendezve, a következő szabályok alapján, amiket New York bírósága hozott.

Amerika Kupája – 2010 februárjában több testű hajókkal mérkőznek meg

Megvan a 33. Amerika Kupája időpontja

 2 évnyi huzavona után végre sikerült meghozni a 33. Amerika Kupája szabályait. Ebbe beletartozik az úgynevezett Deed of Gift match race is. A Golden Gate Yacht Club (akiket a BMW Oracle Racing Team képvisel a vízen) újabb csatát nyert a New yorki bíróság tárgyaló termeiben, amikor a 33. Amerika kupája időpontjairól volt szó. Shirley Werner Kornraeich, a New yorki legfelsőbb bíróság bírónője jóváhagyta a már korábban eldöntött, 2010. februári dátumot.

Többtestűek csatája, az Alinghi még várat magára

A versenyt két óriási többtestű hajóval fogják vívni. A BMW Oracle Racing Team már vízre rakta hajóját múlt év augusztusban. A védők csapata, az Alinghi még várat magára.

hirdetes

Deed of Gift, nem egyértelmű?

Az időpont körüli vita kiinduló pontja a Deed of Gift félreérthetősége. A Deed of Gift az a dokumentum, amely irányítja az Amerika Kupáját. Ez kimondja, hogy a kihívó meghatározhatja a verseny időpontját, de 10 hónappal előtte nyilvánosságra kell hoznia döntését. A védő meghatározhatja a regatta helyszínét, és ha az a Föld északi féltekén van, akkor a versenyt csak május és november között rendezhetik meg (ezek alapján a lehetséges legkorábbi dátum 2010 május lenne).

hirdetes

További tárgyalások a helyszínről

A kihívó és az időpont már el lett ugyan döntve, a Deed of Gift megfelel az alapkövetelményeknek, de ha a két két fél nem tud megegyezni, akkor további tárgyalások várhatóak a részletek ügyében. Újabb tárgyalás van a levegőben a helyszínt illetően. Az Alinghi követeli, hogy szabadon választhasson helyszínt, míg a BMW Oracle ragaszkodik a már korábban kiválasztott Valenciához vagy egy déli féltekei versenyhez a Deed of Gift dátum/féltek szabály miatt.

 

Forrás: sailing.org

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Flottavitorlázás

Flottavitorlázás során több hajó, képzett szkipperekkel járnak be azonos útvonalat,... Tovább

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 125

Átlagos értékelés: 4.7