Lélegzetelállítóan gyönyörű stockholmi metrómegállók - Fotók

hirdetes

Lélegzetelállító stockholmi metrómegállók

Sz. D.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A stockholmi metróállomásokat a világ legnagyobb galériájának mondják, nem is véletlen, hogy a lakosság szeret a fővárosban a földalattin utazni és a turisták is előszeretettel látogatják. A 110 km hosszú metró nagy részében csodás művészi alkotásokat láthatnak az utazók, amit mindenkinek életében legalább egyszer meg kell néznie.

Stockholmi metróállomások

Más nagyvárosok metróállomásaitól eltérően, szokatlan látványosságban lehet része annak, aki a svéd fővárosban utazik, hiszen lélegzetelállító műalkotások, mozaikok, oszlopok és színes freskók díszítik a megközelítőleg 100 metrómegállót. Az 1950-es évektől kezdődően neves művészek alkotásai ékesítik a világ legegyedülállóbb metróját.

Magyarországon már évek óta várjuk a 4-es metró elkészültét, de ne számítsunk rá, hogy hasonló körülmények között utazhatunk majd rajta. Inkább csak örüljünk, ha végre elkészül. Pedig mennyivel szívesebben metrózna az ember, ilyen megállók között, de a stockholmi eset egyedülálló a világon, úgyhogy ne nagyon álmodjunk hasonlókról pont Magyarországon. Sajnos nagyon messze vagyunk a fejlett nyugattól, legalább annyira, mint azok az országok tőlünk, akiket előszeretettel lenézünk.

hirdetes

 

Gondolj bele turistaként Stockholmban, nem azért ülsz fel a metróra, hogy eljussál valahova, hanem azért, hogy lásd a gyönyörű megállókat.

Stockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomásokStockholmi metróállomások
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 102

Átlagos értékelés: 4.9