Az óceánok egyik legveszélyesebb ragadozója

hirdetes

Az óceánok egyik legveszélyesebb ragadozója

SF
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Neked mi jut eszedbe, ha az óceán és ragadozó szavakat egy mondatban hallod? Valószínűleg valamilyen cápa faj. Azonban nem a cápa a legveszélyesebb ragadozó az óceánokban, hanem a csikóhal. Természetesen az emberre nem veszélyes, azonban zsákmányszerzési esélyei 90%-osak, tehát tízből kilencszer sikerrel jár.

Az óceánok egyik legveszélyesebb ragadozója

 


 

Meglepően hatékony ragadozó

Meglepő, hogy a tudósok szerint is az egyik leglassabb halfaj a leghatékonyabb vadász, hiszen még csak veszélyesnek sem tűnik. A csikóhal főleg Copepodákkal, vagyis evezőlábú rovarokkal táplálkozik, melyek hozzá képest villámgyorsan mozognak. A csikóhalnak az jelenti az előnyt, amely ésszerűen a hátránya volna, vagyis lassúsága. Olyan lassan képes mozogni, hogy nem kavarja fel a vizet, így a rákok még akkor sem veszik észre őket, amikor már a közvetlen közelükben vannak. Amikor elég közel kerültek hozzájuk, fejüket előrehajtják és felszippantják a gyanútlan áldozatot.

hirdetes

 

Az óceánok egyik legveszélyesebb ragadozójaAz óceánok egyik legveszélyesebb ragadozójaAz óceánok egyik legveszélyesebb ragadozójaAz óceánok egyik legveszélyesebb ragadozójaAz óceánok egyik legveszélyesebb ragadozójaAz óceánok egyik legveszélyesebb ragadozójaAz óceánok egyik legveszélyesebb ragadozójaAz óceánok egyik legveszélyesebb ragadozójaAz óceánok egyik legveszélyesebb ragadozójaAz óceánok egyik legveszélyesebb ragadozója

További képek

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
tenger,óceán

Szótár

Man Over Bord

Man Over Bord: Keresd a Vízből mentés szótárszónál. Tovább

Videoton Yacht Club, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Videoton Yacht Club ... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes