Badacsonyi kikötő felújítása

hirdetes

Megújuló balatoni kikötők

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Régóta halogatott dolog már, de tovább nem lehetett húzni: felújítják a badacsonyi kikötőt, ami a munkálatok után alaposan átalakult állapotban várja a vendégeket.

Felújítják a badacsonyi kikötőt

 

Szavakkal alig kifejezhető, hogy mennyire nagy szükség volt már a Badacsonytomaj város kikötőjének felújítására, hiszen az évek során a víz alatti részek alámosása alapos károkat okozott.

 

A nagyobb kikötőkre a BAHART (Balatoni Hajózási Zrt.)  2,1 milliárdos állami támogatást kapott, azonban a kisebbeket önerőből kell finanszíroznia. Szerencsére mivel a társaság ügyesen gazdálkodik, ezért minden évben nagyobb volumenű munkákat sikerül elvégezni.  2014 évi 360 milliós, a tavalyi évben 700 milliós, idén  már 800 millió ft összértékben sikerült a munkálatokat elvégezni. 3 év alatt majdnem 3 milliárd ft értékű munkálatok. Nagyon nagy eredmény ez a társaság részéről. 

hirdetes

 

A következő oldalon megmutatjuk, hogy eddig milyen eredményeket sikerült elérni idén. 

 

Felújítják a badacsonyi kikötőt

 

Az idei évben már az alsóörsi kikötő építésének második üteme is befejeződött, így a korábban 50 férőhelyes kikötő mára már 150 férőhelyesre bővült.Szintén 2017-ben készült el a fonyódi vitorlás kikötő, ahol részben felújítás, részben bővítés történt. Sajnos itt nem lehetett szó akkora bővítésről, mint Alsóőrs esetében, hiszen a hely adottságaiból fakadóan csak húsz hellyel bővülhetett a kikötő. A beruházás keretein belül azonban  megújultak az elektromos rendszerek és a vizes blokkok is.

hirdetes

 

A tihanyi kikötő renoválása is tervben van, azonban az csak és kizárólag állami segítséggel valósítható meg. A Tihany és Szántód közt közlekedő négy komp egyike, a Kossuth is megújul,mintegy 150 millió forint értékben.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Csáklya

A csáklya egy rúdra erősített kampó. Tovább

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 153

Átlagos értékelés: 4.7

Balaton