Badacsony ősszel 2020: ősz, bor, Badacsony- feledhetetlen élményekkel vár az őszi Badacsony 2020-ban is

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ősz, bor, Badacsony- feledhetetlen élményekkel vár az őszi Badacsony 2020-ban is

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ősz, bor, Badacsony- feledhetetlen élményekkel vár az őszi Badacsony 2020-ban is


2020/09/02
VN
Ősz, bor, Badacsony- feledhetetlen élményekkel vár az őszi Badacsony 2020-ban is
Őszi Badacsonyi programok

Őszi badacsonyi látnivalók

A Badacsony egy igazi kincsesláda, amit sokan sajnos csak nagyon felszínesen ismernek. Rengeteg felfedezésre váró látnivaló van itt, és nincs is alkalmasabb időpont ezeket felfedezni, mint az idei ősz. A természet felölti a legszebb ruháját, öltsétek fel ti is a túraszettet és induljatok el felfedezni a Balaton legmagasabb Tanúhegyét a Badacsonyt, mutatjuk miket nem szabad kihagyni!

 

Őszi badacsonyi látnivalók: Folly Arborétum

A Balaton édenkertjének számító Folly Arborétumot ősszel sem érdemes kihagyni. Különleges növények, páratlan gasztronómiai különlegességek, játszótér, és csodálatos kilátás, ami ebben a legendás, évszázados múlttal rendelkező valóságos fenyőmúzeumban várja a kirándulókat, további részletek és élménybeszámoló ebben a cikkben! Ízelítőnek mutatnánk egy képgalériá, lapozzátok végig, és likoljátok a kedvenceiteket!

 

Őszi badacsonyi látnivalók: Szigligeti Vár

A Szigligeti Várat semmiképpen sem szabad kihagyni, ha arra jártot. Hogy miért? Mert mindenféle elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy innen tárul elénk a legeslegszebb balatoni panoráma, amit a megannyi színben pompázó őszi természet még inkább megkoronáz. A Szigligeti Várról ebben a cikkben írtunk részletesen.  A csodás panorámáról csatolunk egy képgalériát is, ami némiképpen visszaadja azt, hogy milyen is a varászlatos panoráma innen. 

 

Őszi badacsonyi látnivalók: Badacsonyi tanösvény

Azoknak, akik szeretnék úgy igazán megismerni a Badacsonyt egy igazi nagy felfedező túrát ajánlunk a badacsonyi tanösvényen. A tanösvény hossza 4 km, megközelíthető a Badacsony-hegy déli oldalán a Kisfaludy-ház felett található Rózsakőtől. A túra során olyan látnivalókkal találkozhattok, mint a Rózsakő, Kisfaludy-kilátó, Kőkapu, Kőkereszt- Klastrom kút, Bujdosók lépcsője, Tördemici kilátó vagy Ranolder-kereszt. 

 

Őszi badacsonyi látnivalók: Szegedy Róza Ház és Irodalmi Bormúzeum

Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza kedvelt tartózkodási helyévé vált Badacsony, élénk társasági életet éltek. Szegedy Róza ürmösbora országos hírnévre tett szert. A három részből álló épületegyüttes főépületének lakószobáiban az egykor ott élt házaspár tárgyi környezetét, valamint Kisfaludy Sándor ételútjának és munkásságának főbb állomásait csodálhatják meg a látogatók, valamint a badacsonyi borászat történetébe is betekintést nyerhetnek. Azonban 2020-ban sajnos nem látogatható az épület!

 

Őszi badacsonyi látnivalók: Szent István király Kápolna

Szokatlan látvány a szokatlan tájon ez a Badacsony vonulatain magasodó kápolna, de a lehető legpozitívabb értelemben. A kápolna egy új korszak kezdetét jelzi, miközben bazaltkövei a múltról is mesélnek.  A hely, ahová a templomocska épült, felső kolónia néven vált ismertté a múlt század első felében. Bányászlakások hajdani színhelye ez. Udvardi Erzsébet, Kossuth-díjas festőművész, Badacsonytomaj szeretett lakójának vágya volt, hogy a badacsonyi hegyre kápolna épüljön Szent István tiszteletére.
 


Balaton érdekesség gasztronómia kultúra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ágy

Ágy

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület...

kávézó

Mindenkinek mást jelent a tökéletes kávézó. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a jó...

Lobogtatni

Vitorlás hajót megállítani a vitorlák kilobogtatásával lehet.

Balatonfüred - Hajógyári Kikötő

A Balatonfüredi Hajógyári kikötő leírása: A Balaton keleti medencéjének északi...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.