Beszámoló a hétvégi Jeges programokról

hirdetes

Balatoni Jégsport találkozó

Solymos Dóra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Jégvitorlázók, jégszörfözők, korcsolyázók és fakutyázók mentek el az első Balatoni Jégsport találkozóra. A programot a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) és tavalyi szezonban Balaton átcsúszást kezdeményező Kardos Gábor hirdették meg a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület támogatásával, egy január 15-re tervezett nagyszabású jégkarnevál előrendezvényeként, és a DN Jégvitorlások Magyar Bajnokság kísérő programjaként.

Balaton korcsolyázás

A szervezők célja, hogy minél többen megismerkedhessenek a jégsportokkal.
A jégvitorlások délelőtti rajtját nem sikerült megvalósítani a szélcsend miatt, viszont délutánra egy futam megrendezéséhez elegendő légmozgás alakult ki a versenyzők nagy örömére. Bár a jég vasárnapra visszafagyott, a köd és a szélcsend miatt ezen a napon már egyáltalán nem tudtak rajtot indítani és az Újévnyitó Átcsúszásként hirdetett program is elmaradt.

A szervezők a rendezvény keretében jelentették be Magyar Jégsport Liga megalakítását, ami a Kékszalag vitorlásverseny téli párjaként már a jövő szombaton meg akarja rendezni a Jégszalag nevű versenyt a tó déli és északi partja között az átcsúszóknak. Az elképzelések szerint a versenyen különböző kategóriájú jégvitorlásokkal, jégszörffel, kite-al, kitewing-el, korcsolyával, sífutással, hófutással, de akár bármilyen stílusú - akár WC ülőkéből készült - fakutyával is részt lehet venni, illetve az adott kategóriában a leggyorsabb visszatéréssel győzelmet lehet szerezni.

hirdetes

hirdetes
Amennyiben a jéghelyzet erre nem is adna lehetőséget, a két part között megtartott kötélhúzó versenyt mindenképpen meg akarják tartani.
Ugyanakkor bejelentették, hogy amíg a hideg tart és a jég is megfelelő minőségű lesz, addig minden hétvégén jégvitorlás futamokat szeretnének indítani a sikeres Magyar Bajnokság megrendezésének érdekében.

 

Solymos Dóra
Balatonfüredi Yacht Club

             

Forrás: www.byc.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hosszú hétvége

Ha egy ünnep keddre vagy éppen csütörtökre esik, akkor az előtte lévő hétfőt vagy az... Tovább

Bavaria 32

Bavaria 32 - Kötélzet és vitorlázat Nagyvitorla konvencionális... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 193

Átlagos értékelés: 4.9