Építési tilalom lesz a Balaton-felvidéken?

hirdetes

Építési tilalom a Balaton felvidéken?

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Korábban már felvetődött a gondolat, majd elhalt az ötlet. Most azonban megint úgy néz ki, hogy életképes a Balaton felvidéki építési tilalom elképzelése. 

Balaton-felvidék építési tilalma

 

Derült égből villámcsapás: azonnali építési tilalom elrendelését szorgalmazzák a Balaton-felvidéki szőlőterületekre a régió borászai. Érvelésük szerint az újonnan épülő nyaralóépületek elfoglalják majd a szőlőültetvények helyét, így komolyan veszélybe sodorják majd az ország egyik legrégebbi borrégióját.

 

Gál Péter, a földművelésügyi tárca eredetvédelemért felelős államtitkára már nyilatkozott is az ügyben. Az államtitkár azt mondta, hogy “...abszolút megalapozott a szakmai szervezetek és borászok kezdeményezése.”

hirdetes

 

Egy ideje már észlelhető a harc belső körökben is a kérdékörrel kapcsolatban. A Földművelésügyi Minisztérium államtitkára Nagy István néhány hónappal ezelőtt még tagadta, hogy befogadják a javaslatot. A törvény rendelkezése szerint, mely a “Balaton-törvény” nevet viseli,  szőlőterületen csak úgy lehet építekezni, ha a birtok nyolcvan százalékán szőlő van. Építési engedély pedig csak a szőlőműveléssel, vagy borturizmussal összefüggő építmény estében adható ki.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Balaton

Szótár

Csáklya

A csáklya egy rúdra erősített kampó. Tovább

Turbó vásárlás

A járműgyártsában leggyakrabban használt feltöltőtípus a turbófeltöltő.  A... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes