Nemzetközi vitorlásversenyek lesznek a Balatonon

hirdetes

Világversenyek a Balatonon

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Budapest, 2015 02. 05 - Idén is rangos nemzetközi vitorlásversenyeket bonyolítanak le a Balatonon. A Magyar Vitorlás Szövetség versenynaptára szerint májusban többek között Csillaghajó District Bajnokságot (Balatonföldvár, május 1-4.), Melges 24 Európa Kupát (Balatonfüred, május 8-10.), ORC Sportboat Európa-bajnokságot (Balatonfüred, május 19-24.) rendeznek.

Balaton

Augusztus 2. és 7. között 470 Masters Világkupa lesz Tihanyban, és szeptemberre is marad két világverseny. Előbb ugyancsak Tihanyban bonyolítják le a Finn Masters Európa Kupát (szeptember 9-13.), majd Balatonfüred ad otthont a Laser Európa Kupának.

A sportág egyik legnépszerűbb hazai rendezvénye ezúttal is Balatonfüredről rajtol és ugyanoda tér vissza. A Kékszalagot július 2. és 4. között rendezik meg.

 

A vitorlássport és a Balaton

 

A Balaton évek óta egyre több kiemelkedő nemzetközi versenynek ad otthont. Tavaly például a világ legnépszerűbb utánpótlás-hajóosztályában rendezett Optimist Európa-bajnokságra került sor Balatonföldváron, egy évvel korábban pedig a világ legelterjedtebb hajóosztályai, a Laserek több korosztályban és típusban egyszerre rendezett világbajnoksága, a Laser World zajlott Füreden. De szeretik a Balatont a felnőtt versenyzők is, így rendszeresen kerül sor legnagyobb tavunkon a repülőhollandi (FD) hajóosztály világversenyeire, 2015-ben a nemzetközileg nagyon elterjedt J24 Európa-bajnokság lesz a Balatonon, és a rengeteg egykori olimpiai és világbajnokot tömörítő Dragon osztály 2010-es balatonkenesei kontinensbajnoksága után 2018-ban ismét a Balatont választotta egyik legnagyobb megmérettetése helyszínéül. Mindez nemcsak a Magyar Vitorlás Szövetség és a magyar vitorlás sportban dolgozó sok önkéntes segítő munkájának óriási elismerése, hanem komoly segítséget ad a balatoni turizmusnak is. Egy-egy nagy vitorlás versenyen a kísérőkkel együtt több száz, sokszor ezer fő vesz részt, akik néha több héten keresztül is jelentős összegeket költenek el itt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Csáklya

A csáklya egy rúdra erősített kampó. Tovább

Elliott 6m

  Elliott 6m - Debütálás a Kieler Woche-n Az első nyolc hajót Kínában a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 158

Átlagos értékelés: 5.0

verseny