Balatonboglár különlegessége

hirdetes

Különlegesség a déli parton: ez Balatonboglár

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Balatonboglár régen a táborozásról volt híres, manapság meg "rámentek" arra, hogy a legkülönlegesebb kilátójukkal tűnjenek ki. Balatonboglár azonban nem csak ebből áll. Mutatjuk a részleteket.

Balatonboglár videó

Balatonboglár a déli part egyik leghíresebb városa. Régebben, főleg a 80-as, 90-es években a táborozásáról volt híres, hiszen az országból, sőt határainkon túlról is rengetegen jártak ide, hogy itt élvezhessék a csodás balatoni körülményeket.

 

Sajnos azonban, mint sok más esetben is, ezen csodás lehetőség felett is eljárt az idő. Találni kellett hát egy másik látványosságot, ami egyértelműen a kilátó lett. Ugyan Balatonboglár közel sem ebből a látványosságból és az általa kínált panorámából áll, azonban kétségtelen, hogy ez Balatonboglár leghíresebb attrakciója.

hirdetes

 

A Gömbkilátónak is megvan a maga története. Egy 15 méter átmérőjű építményről van szó, melyet még az 50-es években építettek, majd a hatvanas évektől lett látogatható. A 80-as években hosszabb időre, felújítási munkák miatt ideiglenesen bezárt. A 21. század elején annyira leromlott az állapota, hogy biztonságosabbnak látták, hogy ha ismét lezárják. A környék átépítése és a kilátó felújítása után 2012. július 22-én ismét megnyílt a látogatók előtt.

hirdetes

 

Sajnos manapság már nem látogatható ingyen, ugyanis a felújítás után immáron fizetni kell, ha az ember látni szereté az általa kínált értékeket.A következő oldalon láthatunk egy videót róla, mely bemutatja ezt a csodát. Azonban a környék és a Várdomb nem csak ebből áll. Ezt is fogja most bemutatni a videó.

 

Balatonboglár videó

 

 

Forrás: György Dala

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Gerenda

A gerenda a vihart hozó kékeslilás, sötét, egyenes vonalú felhőképződmény. A gerenda... Tovább

Turbófeltöltő azonosítása

A turbófeltöltők azonosítása fontos pontja a szervizelésnek, mivel a turbófeltöltők ára... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 248

Átlagos értékelés: 4.8

Balaton