Látványszökőkút felújítása

hirdetes

Felújítják a balatonfüredi látványszökőkutat!

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Közkedvelt kutat újítanak fel Balatonfüreden. Hat éve adták át és most renoválják, hogy még jobb legyen.

Még szebb lesz a szökőkút

 

Alapos renováláson fog átesni a város népszerű kútja. Egy összetett munka keretében döntöttek úgy, hogy akkor már ezt a valóban nem mindennapi látványosságot is renoválják. Azért van erre szükség első sorban, mivel a közeli platánfák termése eltömíti a nyílásokat, de a véletlenül belrugdosott kavicsok is hatalmas gondokat okoznak. Ugyanakkor jellemző, hogy gyerek cumit is találtak itt a munkák során. 

 

A munkák megkezdése után derült az is ki, hogy hiába volt naponta karbantartva a kút, a víznyomásért felelős fúvókák is eltömődtek, így azok cseréje is időszerűvé vált. Idén nyáron ugyebár Balatonfüred a szokásosnál is több rendezvény házigazdája lesz, ezért a víz fertőtlenítésére különös figyelmet fognak fordítani. Ezen munkálatokat  is most kell végrehajtani.

hirdetes

 

hirdetes
Még szebb lesz a szökőkút

 

Eddig 74 darab, a lépőkövekbe épített lámpa világította meg a szökőkút vízét, amely a folyamatos csere által immáron led-es megvilágítást fok kapni, ezáltal még látványosabb lesz a kút esti megvilágítása. Kevesen tudják, de a szökőkutat egy 24 köbméteres tartály látja el, melyből napi 3 köbméter víz párolog el. Könnyen kiszámolható, hogy 8 nap alatt cserélődik ki a felhasználható vízkészlet. 

 

Eddig probléma volt, hogy erős szélben még több víz használódott el, így ilyenkor nem lehetett használni a kutat. Kíváncsian várjuk, hogy a nagyszabású felújítási munkák után ezt a problémát sikerül-e megszűntetni? Reméljük, hogy igen, hiszen akkor igazán szép ez a látványosság, ha működik. Mint minden.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Route du Rhum

Route du Rhum vitorlás verseny történet A Route du Rhum egy transzatlanti, egykezes... Tovább

Mannschaft

Ejtsd: mancsaft. A mancsaft a  legénység, versenyzõtárs. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 164

Átlagos értékelés: 4.9