notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Több, mint 1.000.000 utas a balatoni kompokon!

hirdetes

Már több, mint 1.000.000 utas a balatoni kompokon!

vitorlazas.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az idei évben augusztus 21-én elérte a BAHART a bűvös egymilliós utasszámot a balatoni kompokon, így kora délután a sajtó jelenlétében egy szerencsés nyertest köszöntöttek a Balaton közepén. Csak a helyszínen, a Kossuth Lajos komp fedélzetén derült fény a szerencsés utas kilétére, akinek bizalmát értékes nyereménnyel jutalmazta a Társaság.

Már több, mint 1.000.000 utas a balatoni kompokon!

Vass Dávid és barátai a szerda kora délutáni, 13.00 órakor induló kompon vehették át a 100.000 Ft értékű BAHART Joker Kártyát Kollár József vezérigazgatótól. A kártyaegyenleg a Társaság által indított kompokra és egyéb hajózási lehetőségekre (települési járatok, séta- és programhajók, gyorshajók) egyaránt beváltható 2020 végéig. Az egymilliomodik utas köszöntése a tavalyi évhez képest 2 nappal korábban történt, hiszen az egyébként kiemelkedő forgalmat hozó 2018-as évhez viszonyítva, ha csak kismértékben is, de mind a szállított utasok és gépjárművek, mind a kerékpárok száma tovább emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest.


„A Balatoni Hajózási Zrt. kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között tavaly éves szinten több, mint 1.274.000 utas vette igénybe, mely még a 2017-es kimagasló rekordévet (1.146.000 főt) is túlszárnyalta. A jelenlegi stratégiai időszakot megelőző bázisévet jelentő 2015-höz képest a személyforgalomban +27,6%-os, a szállított gépjárművek esetében +32%-os, a kerékpárok vonatkozásában pedig +34,5%-os többletet ért el a BAHART 2018 év végére.

 


A BAHART 2019-ben ismét kiemelkedő forgalomra számít a kompközlekedés esetében! Mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy idén még korábban lépte át a komputasok száma az egymilliót, mint 2018-ban. Mindez azt jelenti számokban kifejezve, hogy augusztus 21-ig nagyságrendileg 12.000 fővel, 1,5%-kal több utast, 9.000 db-bal, 3%-kal több járművet és 4.000 db-bal, 6%-kal több kerékpárt szállítottak a kompok Szántódrév és Tihanyrév között 2018 azonos időszakához képest. Ez számokban kifejezve összesen 1.000.000 utast, 305.000 járművet és közel 66.000 kerékpárt jelent. 

hirdetes


A személyhajózást tekintve is bizakodók vagyunk a forgalom alakulását figyelve, hiszen a múlt héten már elérte Társaságunk a félmilliós utasszámot a személyhajóinkon. Ez alkalomból augusztus 15-én, az idei év legforgalmasabb napján Badacsonyban köszönthettük egy szerencsés utasunkat. Azon a napon személyhajóinkon összesen 14.250, kompjainkon pedig 14.518 utast vittünk a Balaton-parti települések között.” – mondta el Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

 

hirdetes

 

„A kompközlekedés az év mind a 365 napján üzemel, egész évben szállítjuk utasainkat kompjaink fedélzetén a Balaton északi és déli partja között. Hasonlóan a személyhajózáshoz a kompok esetében is a nyári hónapok jelentik az igazi terhelést, hiszen egyetlen júliusi vagy augusztusi napon nagyságrendileg minimum megegyező, de inkább lényegesen nagyobb számban veszik igénybe utasaink a szolgáltatást, mint télen egy teljes hónap alatt. A nyári hónapokban akár 17-18 ezer főt is szállítanak a kompok egyetlen nap alatt. Az eddigi rekord augusztus 18-án volt, amikor is 18.530 utast szállítottak kompjaink” – tudtuk meg Dónucz Lászlótól a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatójától.

A kompok szeptember 1-ig közlekednek főidényi menetrend szerint. Majd a szeptember 2. és november 3. közötti időszakban – megtartva a hirdetett min. 40 percenkénti indulásokat - az első komp Szántódrévből 6:40 perckor az utolsó szeptember 29-ig 20.00, november 3-ig 18.40 órakor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és szeptember 29-ig 20.20, november 3-ig 19.00 órakor indul az utolsó kompjárat. A forgalom függvényében a társaság a menetrendet felfüggesztheti, és akár folyamatos átkelési lehetőséget is biztosít a két part között.


 

Forrás: PR - BH Zrt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Kutathatóvá vált a BAHART fényképarchívuma

2019-09-02

Kutathatóvá vált a BAHART fényképarchívuma

Budapest, 2019. szeptember 2., hétfő (MTI) - A megújuló Közlekedési Múzeum páratlan balatoni képanyagot digitalizált a nyár végére. A fotókon főleg a két világháború közötti kikötőépítések, parti munkák és a balatoni, tóparti közlekedésben dolgozók társadalmi helyzetét bemutató életképek elevenednek meg.

Ne szomorkodj, hogy véget ért a nyár, a Balaton ősszel is vár

2019-09-03

Ne szomorkodj, hogy véget ért a nyár, a Balaton ősszel is vár

Sosem értettem meg, hogy miért mindenki a nyári nagy tömegben indul el a Balatonra. Izgalmasabbnál izgalmasabb programok várnak rád ősszel is a Balatonon!

Komoly fejlesztések kezdődnek a balatoni hajózásban az állam szerepvállalásával

2019-08-28

Komoly fejlesztések kezdődnek a balatoni hajózásban az állam szerepvállalásával

Siófok, Budapest, 2019. augusztus 27., kedd (MTI) - Az állam 6,6 milliárd forinttal megemelte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tőkéjét, szerepvállalásával komplexfejlesztések kezdődhetnek a balatoni hajózásban - jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a társaság közgyűlését követő sajtótájékoztatón kedden, Siófokon.

Újranyit a két évtizede bezárt balatonberényi Kócsag kemping

2019-08-28

Újranyit a két évtizede bezárt balatonberényi Kócsag kemping

Balatonberény, 2019. augusztus 23., péntek (MTI) - Ha csak pár hétre is, de még idén kinyit közel húszévnyi szünet után Balatonberény 3,5 hektáros vízparti területtel rendelkező Kócsag kempingje - közölte Kisgyörgy Borbála, a Kócsag Kemping Turisztikai Kft. tulajdonos-vezetője az MTI-vel pénteken.

hirdetes
Közösség

Szótár

Pilotkönyv

 A vízterület jellegzetességeit és a kikötõket bemutató könyv. Tovább

Rig

Rignek nevezzük a rudazat (árboc, bumm) és az azokat merevítő álló kötélzet (forstag,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 105

Átlagos értékelés: 4.8

Balaton hajó utazás