Egy nagyon durván meredek utca

hirdetes

A világ legmeredekebb utcája

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy Új-Zélandi utca, a Baldwin Street lett a világ legmeredekebb utcája, ami be is került a Rekordok Könyvébe. Viszont állítólag hibásan számolták ki ezeket az adatokat, így lehet, az utca tévesen kapta meg ezt az előkelő elhelyezést.

A legmeredekebb utca a világon

Új-Zélandon található a világ legmeredekebb utcája, ami be is került a Guinness Rekordok Könyvébe. A legmeredekebb utca, nevezetesen a Baldwin Street Dunedin városában található. Azonban mivel egy eléggé hegyes-völgyes vidékről van szó, ahol nem ez az egyetlen meredek utca létezik egyedül, ezért lehet, hogy nem is ez az utca a legmeredekebb. A Rekordok Könyve szerint az utca lejtése 38 fokos, azonban egy másik, pontosabb számítás szerint csak 19 fok. Ez azért nem mindegy!

 

A legmeredekebb utca a világon

Viszont annak, hogy ilyen meredekek itt az utcák, meg van az oka – és akár ezt is betudhatjuk egy számítási hibának. Ugyanis Új-Zéland brit koronagyarmat volt, ezért a város úthálózatát nem ott helyben, hanem Londonban tervezték meg, ahol gyakorlatilag csak térképen látták az adott területet. Viszont a helyi útépítők se nagyon tiltakoztak, amikor ilyen meredek területre kellett utakat építeniük. Így született meg ez a hihetetlenül meredek utca.

 

A legmeredekebb utca a világon

A Baldwin Street 350 méter hosszú és akárhogy is számolják, bizony nagyon meredek. Annyira, hogy az embereknek szinte úgy kell rá felkapaszkodniuk. Na, de azért nem kell hozzá hegymászó felszerelés, csak nem árt, ha az ember odafigyel, mert ha egyszer megbotlik, akkor 350 métert fog gurulni. Viszont az utca jó példája annak, hogy néha a félresikerült számításokból sülnek ki a legjobb dolgok.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Beaufort skála

A Beaufort skála meghatározását lásd a szélerősség skála szótárszónál. Tovább

Különleges vacsorahelyszín Budapest

Különleges vacsorahelyszínt keres Budapesten? A Salon Étterem a legjobb választás! Minőségi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes