A Bálnacsont Völgy rejtélye

hirdetes

A Bálnacsont Völgy titkai

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A kutatók nem is olyan rég egy kísérteties szigetet fedeztek fel Szibériában, aminek a neve Bálnacsont Völgy. A mai napig nem jöttek rá, hogy mik történhettek ott a múltban.

Bálnacsontok

A tudósok nem is olyan rég fedeztek fel egy olyan titokzatos helyet Szibériában, ami azóta is nagy  fejtörést okoz nekik. A hely neve Bálnacsont Völgy, amit a földből kiálló, akár öt méteres magasságot is elérő bálnacsontokról neveztek el. Ez a hátborzongató hely az Yttygran-szigeten található a Bering-tengeren, ami csaknem 82 kilométerre fekszik Alaszkától. A hely nagyon kísérteties, mert ameddig a szem ellát, mindenhol földből kiálló bálnacsontok vannak. 

Bálnacsontok

A szigeten több száz bálnacsont van, leginkább bordák, csigolyák és állcsontok. A tudósok megállapították, hogy a csontok körülbelül 600 évesek és némelyik eléri a 3 tonnás súlyt is. A helyet 1974-ben fedezték fel, viszont azóta is vitatkoznak azon, hogy mi lehetett funkciója. Mindenesetre annyit sikerült megállapítaniuk, hogy a csontok nem maguktól kerültek a földbe, hanem beleásták őket. A csontok mellett még olyan gödröket is találtak a földben, amiben valószínűleg húst tároltak.

Bálnacsontok

A kutatók és a régészek úgy vélik, hogy ezen a helyen elsősorban istentiszteleteket és szertartásokat tartottak. De ugyanúgy folytathattak kereskedelmi tevékenységek is, mint ahogy gyülekezőhely is lehetett a törzsek vadászai között.

 

Nem ez az egyetlen rejtély Szibériában, ami gondolkodóba ejtette a tudósokat, sőt, olyan nagy ez a terület, hogy vannak olyan részei is, ahol még ember se járt. 

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Balatonboglár - BH Zrt.

Balatonboglári BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton nyugati medencéjének déli... Tovább

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes