A Bálnacsont Völgy rejtélye

hirdetes

A Bálnacsont Völgy titkai

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A kutatók nem is olyan rég egy kísérteties szigetet fedeztek fel Szibériában, aminek a neve Bálnacsont Völgy. A mai napig nem jöttek rá, hogy mik történhettek ott a múltban.

Bálnacsontok

A tudósok nem is olyan rég fedeztek fel egy olyan titokzatos helyet Szibériában, ami azóta is nagy  fejtörést okoz nekik. A hely neve Bálnacsont Völgy, amit a földből kiálló, akár öt méteres magasságot is elérő bálnacsontokról neveztek el. Ez a hátborzongató hely az Yttygran-szigeten található a Bering-tengeren, ami csaknem 82 kilométerre fekszik Alaszkától. A hely nagyon kísérteties, mert ameddig a szem ellát, mindenhol földből kiálló bálnacsontok vannak. 

Bálnacsontok

A szigeten több száz bálnacsont van, leginkább bordák, csigolyák és állcsontok. A tudósok megállapították, hogy a csontok körülbelül 600 évesek és némelyik eléri a 3 tonnás súlyt is. A helyet 1974-ben fedezték fel, viszont azóta is vitatkoznak azon, hogy mi lehetett funkciója. Mindenesetre annyit sikerült megállapítaniuk, hogy a csontok nem maguktól kerültek a földbe, hanem beleásták őket. A csontok mellett még olyan gödröket is találtak a földben, amiben valószínűleg húst tároltak.

Bálnacsontok

A kutatók és a régészek úgy vélik, hogy ezen a helyen elsősorban istentiszteleteket és szertartásokat tartottak. De ugyanúgy folytathattak kereskedelmi tevékenységek is, mint ahogy gyülekezőhely is lehetett a törzsek vadászai között.

 

Nem ez az egyetlen rejtély Szibériában, ami gondolkodóba ejtette a tudósokat, sőt, olyan nagy ez a terület, hogy vannak olyan részei is, ahol még ember se járt. 

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Evező

Az evező, vagy másnéven pádli a vitorláshajók tartozéka. A kenu evezőjéhez hasonló, egy... Tovább

Pöff

Pöffnek hívjuk a hirtelen szélerősödést, széllökéseket. A balatoni szelek nagyon pöffösek. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 250

Átlagos értékelés: 4.7

utazás