A Balti-és az Északi-tenger találkozása

hirdetes

Így találkozik az Északi-és a Balti-tenger

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Erről a természeti jelenségről nem is gondolnánk, hogy ilyen egyáltalán létezik, pedig igen és van is rá logikus magyarázat. Most megtudhatjátok, miért ilyen látványos az Északi-és a Balti-tenger találkozása.

Balti-és Északi-tenger

Dánia északi részén egy olyan különleges látványosságban lehet részünk, amiről nem is képzeltük volna, hogy ilyen egyáltalán létezik. Pedig lehetséges! Ha elképzeljük, milyen az, amikor két tenger találkozik, arra gondolunk, hogy a víz összekeveredik és azon kívül, hogy a térképen meg van jelölve, hogy melyik tengernek hol van a helye, nem sokat látunk ebből a találkozásból. Kivéve Dánia északi részét, egy Skagen nevű települést, ami egy földnyelven fekszik. Ebből a földnyelvből még egy homokos földnyelv nyúl a tengerbe, a Grenen. Ezen a helyen elég látványos a két tenger találkozása.

Balti-és Északi-tenger

A Balti-tenger a Skandináv-félszigettől délre található, a dán szigetek mellett. A Balti-tenger kicsit különbözik a többi tengertől. A vize kevésbé sós, mint a többi tengeré, mert a sok édesvizű folyó, ami a tengerbe áramlik, mind belehordja az édes vizet. A Balti-tenger vize az Atlanti-óceánéval is cserélődik, viszont az alacsony dán szoros miatt ehhez a folyamathoz több mint húsz év szükséges. A Balti-tenger másik érdekes sajátossága, hogy nincs árapály-jelenség se.

Balti-és Északi-tenger

Az Északi-tenger a Balti-tenger szomszédja, ami igencsak közel esik Dániához és  Svédországhoz. Ez a tenger is összeköttetésben van az Atlanti-óceánnal, viszont itt már könnyebben cserélődik a víz. Ez a tenger azért különleges, mert a tengerfenéken nagy mennyiségű kőolaj és földgáz található, ami azt jelenti, hogy a tenger tele van fúrótornyokkal és teherhajókkal. Ez a hatalmas, természetellenes forgalom meglátszik a tengeren, ezért elég feltűnő a két tenger közötti különbség, főleg amikor találkoznak.

Balti-és Északi-tenger

Mivel a két tenger nagyon különbözik egymástól, ez akkor is meglátszik, amikor összetalálkoznak.  Az ember azt gondolná, hogy ilyen csak a mesékben létezik, pedig nem!

Forrás: Érdekesvilág

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Salona 45

Salona 45 vitorlás hajó bemutatása A Salona hajógyár 7 éve gyárt vitorlás hajókat, 7... Tovább

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club - Tudnivalók A  saját használatú klubkikötőben... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes