Június 21-én fejeződött be Kielben Európa egyik leghíresebb vitorlás versenye a Kieli Hét, amely egyben a 2010-2011-es ISAF Világkupa sorozat záró eseménye.

hirdetes

A Kieler Wochén, Világkupa versenyen Berecz Zsombor 8. lett

Magyar Vitorlás Szövetség
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Június 21-én fejeződött be Kielben Európa egyik leghíresebb vitorlás versenye a Kieli Hét, amely egyben a 2010-2011-es ISAF Világkupa sorozat záró eseménye. Az összes olimpiai hajóosztályt is felvonultató  regattán a Laserben induló Berecz Zsombor a 102 hajós mezőnyben a 8. helyen végzett.

Berecz Zsombor

Berecz Zsombor a VVSI SC versenyzője jelenleg a magyar vitorlázók közül a legesélyesebb arra, hogy decembereben az ausztráliai Perth-ben megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs versenyen indulási jogot szerezzen a Londoni Olimpiára.


Az idén megrendezett ISAF Világkupa versenyeken a nagyon erős nemzetközi élmezőnyben egyre javuló teljesítményt nyújtva fokozatosan javulnak az eredményei. Ezt koronázta meg a kieli,Világkupa sorozatot záró versenyen.


A selejtezőfutamokon nagyszerűen vitorlázott és a hatodik helyen kezdhette az utolsó, csak a legjobb tíz versenyző küzdelmét jelentő, dupla pontszámmal számító Éremfutamot. A Laserben meszokottnál is szorosabb, kiélezettebb futamon a hajók méterekre, centikre vitorláztak egymástól mindvégig. Zsombi többször volt az első háromban is. Végül a szinte egy kupacban a célba futó tíz hajóból hetedikként futott be. Így - a hetedikkel pontazonosságban - összetettben a nyolcadik helyen végzett..

hirdetes


Laser végeredmény


A többi magyar versenyző eredménye :

  • Bakóczy Róbert - aki tanulmányai miatt hosszabb időszakot kihagyott a nemzetközi versenyzésből -  a 73. helyen végzett a Laser Sztandard mezőnyben.
  • hirdetes
  • Laser Radialban Karé Réka 17. helyen lett az 51 hajós versenyben.
  • Finn osztályban negyvenheten versenyeztek.Náluk sikerült még futamot rendezni, amelyen a magyarok az összetett helyeiken már nem javítottak.  Pál Gaszton 18., Beliczay Márton 25,,  míg Hirschler Richárd a 38, lett.
  • Női 470-esben a Sipos testvérek 16. helyen végeztek a tizenkilenc hajós mezőnyben.

forrás : www.hunsail.hu

Forrás: www.hunsail.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos... Tovább

Hajóút

A hajóút a viziútnak hajók közlekedésére kijelölt, kijelölés hiányában a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 187

Átlagos értékelés: 5.0