Beszélni próbál egy fehér bálna

hirdetes

Beszélni próbál egy fehér bálna

Roly
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Meglepő felfedezést tettek a National Marine Mammal Foundation tengeri emlősöket kutató intézet kaliforniai bázisán dolgozó búvárok: Az egyik fehér bálna, a 15éves Noc meg tanulta utánozni az emberi hangot. 

Noc, beszélő, fehér, bálna,

 

Valami igazán jó ajándékot keres szerettének karácsonyra? Ide kattintva az elérhető legjobb árú, sportosan elegáns Nautica karórák közül válogathat!

 
 
 
 

Megviccelte a búvárokat

 
A búvárok napokig azt hitték, hogy valaki szórakozik velük. A víz alatt ugyanis folyamatosan torz, de emberi szövegfoszlányokat hallottak. Az egyik búvár nyilatkozta: „Többször a felszínre kellett emelkedniük, mivel a torz hangokból mintha a „get out of the water" (húzzál ki a vízből) mondat állt volna össze.”  Kissé hátborzogató nem de?

 

Noc a kommunikatív bálna

hirdetes
 
Mint kiderült a hangok forrása az egyik bálnától származik, aki valószínűleg puszta kíváncsiságból és szórakozásból megpróbálja utánozni a körülötte dolgozó emberek hangját. A dolog azért érdekes, mert a bálnák hangképző szervei teljes mértékben eltérnek az emberétől, így különösen nagy bravúr Noc részéről, hogy sikerült neki több oktávval lemélyíteni a hangját és olyan szintre fejleszteni azt, hogy megtévessze az embereket. 
 
 

A kíváncsiság hajtja

 
A biológusok szerint a bálna az emberei csecsemőkhöz hasonlóan a kommunikáció iránti vágy és a kíváncsiság hajtja, vagyis tudatosan megpróbál kapcsolatot létesíteni az emberekkel. Ami egy nagyon csodálatos dolog, mely bizonyítja, hogy az állatok sokkal magasabb szintű tudattal rendelkeznek, mint, ahogy azt pár tíz évvel ezelőtt gondolták. Gondoljunk csak bele… Sokan még azt tanultuk, hogy gondolkodni csak az ember képes, az állatok csak ösztön lények. Most pedig ott tartunk, hogy lassan megszólalnak a fogságban tartott állatok… Becsüljük és védjük őket! :)
hirdetes
 
Forrás: index.hu
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonlelle - BL Yacht Club

A BL Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása:  A Balaton nyugati medencéjének... Tovább

Balaton 295

A Balaton 295 vitorlás hajó bemutatása: A Balaton 295 a közkedvelt és sikeres Balaton... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 4.9