Hegymászás biztosítókötél nélkül: ki merné bevállalni?

hirdetes

Félelmetes sziklafalakat mászik meg kötél nélkül

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Alex Honnold specialitása, hogy a legfélelmetesebb és legmeredekebb sziklafalakat biztosítókötél nélkül hódítja meg. Ráadásul még kísérőt se visz magával, aki segítségére lehetne, ha bajba kerül. De ha belegondolunk, nincs is szüksége rá, mert csak lelassítaná. Ugyanis eddig mindenkit lekörözött és jó pár sebességi rekordot megdöntött.

Alex Honnold kötél nélkül mászik hegyet

Alex Honnold olyan tettekre szánja el magát, ami sok embernek a legnagyobb rémálma: sziklafalakat mászik meg biztosító kötél és más segítség nélkül. Viszont itt nem lejtős dombocskákról van szó, hanem meredek sziklafalakról, amiket még kötéllel is kihívás lenne meghódítani, nemhogy anélkül. Ráadásul nem elég, hogy biztosítókötél nélkül mászik fel ezeknek a falaknak a tetejére, de emellett még rendkívül gyors is: simán kenterbe veri azokat a versenytársait, akik biztosítókötéllel veselkednek neki a meredek sziklafalaknak.

 

Alex Honnold kötél nélkül mászik hegyet

Nem véletlen, hogy Alex Honnold nevéhez nem is egy rekord fűződik. Nem is olyan régen megmászta a mexikói El Sendero Luminoso hatalmas, 500 méter magas mészkőfalát. És persze mindezt kötél nélkül. 2010-ben is felállított egy sebességi rekordot, amikor is 19 óra alatt mászta meg a Yosemite három sziklafalát. Tettei többek között azért is váltak híressé, mert nincs mellette segítség, kalandjai során sokszor végig egyedül van és persze a kötelet is mellőzi.

 

Alex Honnold kötél nélkül mászik hegyet

Viszont a Yosemite sziklafalainak megmászása se volt egyszerű, ugyanis nem fényes nappal hódította meg ezeket a sziklafalakat. Például az El Capitán falának a hajnali sötétségben veselkedett neki és délelőtt 10 óra felé ért fel a tetejére. Azért ez nem akármilyen teljesítmény!

 

Ez a legutóbbi rekordja azért különleges, mert Honnold a sebességet tekintve a földbe döngölte a mexikói hegyet megmászó csapatokat. Miközben ők párosával és biztosító kötél segítségével két nap alatt mászták meg a Luminosot, addig Honnold három óra alatt túl volt rajta kötél nélkül, egyedül.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Korcsolyázás

A korcsolyázásra Budapesten számtalan lehetőségünk van, hiszen több korcsolyapálya is... Tovább

Antiallergén matrac

Vajon miért érdemes antiallergén matracot vásárolni?   Ha téged is állandó... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 157

Átlagos értékelés: 4.7

túra